IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2010, 13:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gebeliğe Bağlı Değişimler




Gebeliğe Bağlı Değişimler

Hamilelik döneminde birçok kadın hem gereğinden fazla kilo alır, hem de ciltleri bozulur. Vücut formunun bozulması, cilt lekeleri, dolaşım bozuklukları, kılcal damar çatlamaları, varisler, karın ve göğüslerdeki çatlaklar gibi sorunlarla karşılaşır. Gebelik sırasında cilt daha fazla yağ üretir, ter bezleri ise daha yavaş çalışır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu sorunların tümü üç nedenden kaynaklanır:

1. Östrojen hormonunun yükselmesi

2. Kilolarla artan vücut ağırlığı ve hareketsizlik

3. Güneş etkileri Hamilelik bilinçli bir şekilde yaşanacak olursa, bunların çoğu önlenebilir. Bir kısmı zaten doğumdan sonra geçer. Gebelik boyunca beslenme ve harekete özen gösterilmesi çok önemlidir. Böylece hem bebek daha sağlıklı olur, hem anne doğumdan sonra kolayca formuna kavuşur, hem de çatlaklar ve ödemler büyük ölçüde önlenir. Düzenli egzersiz yapın. Hareket varisleri, ayak bileklerinde ve ayaklarda su birikmesini (ödem) önler, karın kaslarını kuvvetlendirir, doğumu kolaylaştırır. Çatlaklara gelince... Karın ve göğüslerin hacmi genişlediği için deri gerilerek çatlar. Bu çatlaklar yeni oluştuğunda tedavi edilmeleri mümkündür. Özellikle mikrodermabrazyon uygulaması, hamilelik çatlaklarında çok etkilidir.


----------

Hamilelikte gerçekleşen değişimler

Gebe olduğunuzu öğrendiğiniz zaman, vücudunuzdaki değişiklikleri fark etmeye başlayacaksınız. Vücudunuz doğal olarak kendini, sizi ve bebeğinizi, önünüzdeki dokuz ay boyunca beslemeğe hazırladığı için, hormon etkinliği artacaktır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hamilelik-Gebelikte Göğüslerde Oluşan Şişmeler ve Değişiklikler

Göğüsteki değişiklikler, gebeliğin ilk günlerinde başlar ve 6.-8. haftalarda, göğüsleriniz fark edilir bir biçimde büyür. Meme uçlarınız, areola (meme uçları etrafındaki kahverengi deri halkaları) daha da koyulaşır ve yüzeye yakın damarlar büyür. Artmış progesteron, göğüslerinizi sıkı ve yumuşak hissetmenize neden olabilir ve bazen karıncalandığını hissedebilirsiniz.

12. ve 14. haftaya kadar göğüsleriniz kolostrum (ilk birkaç gün bebeğinizi besleyecek süte benzer madde) üretmeye başlayabilir.

Göğüsleriniz büyürken, geniş askılı, iyi bir sutyen giyin. Son birkaç ayda, uygun bir ölçü daha iyidir. Kolostrum sızıntıları için göğüs pedleri kullanın.

Hamilelik-Gebelikte Nefes Alamama ve Nefes Egzersizi

Bebeğiniz büyüyüp, daha çok yer kapladığında, nefessiz kalabilirsiniz Çünkü akciğerleriniz genişlemek için yeterince yer bulamaz. Bebeğinizin başı yerleştiğinde, kendinizi daha iyi hissedersiniz. Sorunu hafifletmek için, mümkün olduğunca dik oturun ya da dik durun ve yatakta destekli yatın.

Hamilelik-Gebelikte Deri Üzerindeki Değişiklikler

Hormonların farklı miktarları, bazı deri değişikliklerine neden olur. Bunlar, yüzeyde kahverengi, düz olmayan lekeleri (kloazma denilen) kapsar. Göğüslerde, göbekte ve baldırlarda ince çizgiler (gergin işaretler) ve göbeğin üstünden aşağısına kadar koyu renk çizgi biçiminde olabilir. Bu çizgi, kloazma işaretleri, güneşte daha da kötüleşir, ancak gebelikten sonra yok olur. Gergin işaretler gümüşi bir görünüş alır, hiçbir zaman tamamen kaybolmaz. Birçok sağlık profesyoneli, kremlerle bunun önlenmesinin mümkün olmadığı konusunda aynı fikirdedirler, ancak derinizin üstüne iyi bir nemlendirici krem ya da yağı masaj yapar gibi sürmekten hoşlanabilirsiniz.

Hamilelik-Gebelikte Kilo Alımı ve Kilo Kontrolü

Gebelik sırasında kadınların aldığı kilo miktarı değişiktir, ancak birçoğu yaklaşık 10-16,5 kg alır. Gebelik başlangıcından itibaren kilo almaya başlarsınız, ancak kiloların çoğu gebeliğin ikinci yarısında birikir. Normal, sürekli bir kilo artışını hedefleyin (aşırı derecede zayıf ya da şişman olmak, gebelik ya da doğum sırasında komplikasyonlara yol açabilir).

Hamilelik Süresince Gerçekleşen Yaygın Değişimler

Vajinal akıntı

Gebelik sırasında artabilir. Akıntı kokuyor, kaşındırıyor ve size acı veriyorsa, doktorunuza görünün.

Vajinal Akıntı için Tedavi: Pamuklu iç çamaşırı ve ince çorap giyin.

Tırnaklar

Tırnaklar hamilelik ve gebelik dönemlerinde normalden hızlı uzayabilir ve kolay kırılabilir.

Tırnaklar için Tedavi: İyi bir tırnak nemlendirici krem kullanın. Profesyonel bir manikürcüye bakım yaptırın.


Saç

Saç kalitesi ve gürlüğü gebelik sırasında gelişebilir, ancak bu kesin değildir.

Saç için Tedavi: Perma ya da kimyasal boyalardan kaçının.

Yorgunluk

Yorgunluk ve halsizlik, gebelik sırasında, özellikle ilk üç ve son üç ayda yaygındır.

Yorgunluk için Tedavi: Çok fazla iş yapmayın; mümkün olduğunca, dinlenin, yumuşak egzersiz deneyin. İyi ve dengeli bir diyet yapın. Yardım tekliflerini kabul edin. Kansızlık olasılığı ile başa çıkamayacak kadar aşırı yorgunsanız doktorunuzu ya da ebenizi görün.

Aşerme ve Yemeklerden Tiksinme

Garip ya da özel besinlerden tiksinme ve aşerme gebelikte çok yaygındır.

Aşerme ve Yemeklerden Tiksinme için Tedavi: Tüm diyetiniz sağlıklıysa endişelenmeyin (hiçbir yiyecek sağlık için çok gerekli değildir). Bir yiyeceğe ya da besin grubuna karşı bir nefret oluşursa, yerine başka bir yiyecek almaya çalışın. Besin olmayan şeyler, örneğin toprak aşererseniz, doktorunuza görünün. Bu aşermeler, pika denilen demir gibi besin eksikliklerinizin göstergesi olabilir.

Sık idrara Çıkma

Özellikle hamileliğin İlk günlerinde ve sonraları, büyümüş rahim, idrar torbasına basınç yaptığında, sık idrara çıkma gereksinimi çok yaygındır.

Sık idrara Çıkma için Tedavi: İdrar söktürücü oldukları için çay ve kahveden uzak durun. Gereksinim duyduğunuz her an idrar torbanızı boşaltın. İdrarınızı boşaltırken acı ya da yanma hissi duyarsanız, enfeksiyon olasılığından dolayı, doktorunuzu görün.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
bağlı, bagli, değişimler, degisimler, gebeliğe, gebelige


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
YSK'ya tepki: İstanbul Türkiye'ye bağlı da Balıkesir bağlı değil mi? Chen Haber Arşivi 0 11 Nisan 2019 21:53
GESTASYONEL DİABETES MELLİTUS (Gebeliğe Bağlı Şeker Hastalığı) Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:53
Sempatik Gebeliğe Dikkat Liaaa Kadın Sağlığı 0 06 Ekim 2012 12:26
Yalancı gebeliğe dikkat System Kadın Sağlığı 0 10 Ekim 2011 22:17
Sperm Sayısı Gebeliğe Engel mi? YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 18:57