IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Kasım 2014, 00:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fexofen Yan Etkileri




Fexofen Film Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Feksofenadin hidroklorür
İlaç Marka İsmi:
Fexofen Film Tablet


Fexofen (Feksofenadin) Nedir?

Feksofenadin alerjik belirtilerin tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Feksofenadin vücuttaki bir doğal kimyasal olan histaminin yol açtığı ödem, kızarıklık, kaşıntı, gözlerde sulanma, burun akıntısı gibi etkilerin oluşumunu engeller. Feksofenadin antihistaminikler adlı ilaç grubuna aittir.

Feksofenadin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

hapşırma, burun akıntısı, burun, damak ve boğazda kaşıntı, gözlerde sulanma ve kızarıklık gibi saman nezlesi (mevsimsel alerjik rinit) ile ilişkili belirtiler ( Alerji Tedavisinde Kullanılan Yöntemler İle İlgili Bilgi Almak İçin Tıklayınız )

kaşıntı, deride kızarıklık gibi kronik idiyopatik ürtiker* ile ilişkili belirtiler.

( *idiyopatik ürtiker: Nedeni belli olmayan kurdeşen.)

Feksofenadin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.


Fexofen (Feksofenadin) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa veya böbrek hastalığınız varsa Feksofenadin’i kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Greyfurt suyu, portakal suyu ve alüminyum veya magnezyum içeren antiasitler* Feksofenadin’in vücuttan emilimini zorlaştırabilir.

( *antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); vb.])


Feksofenadin ile etkileşebilecek birçok farklı ilaç olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız, ya da : ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik gibi alerjik reaksiyon belirtileri olan sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz ilacı kullanmayı durdurunuz ve acil servisi arayarak sağlık yardımı isteyiniz.


Feksofenadin kullanmaya başladıktan sonra eğer belirtileriniz iyileşmiyorsa ya da daha da kötüye gidiyorsa doktorunuzla görüşünüz. Kesinlikle doktorunuzun size reçete ettiğinden daha fazla ilaç kullanmayınız.

Bu ilaç laktoz (süt şekeri) içerir. Eğer kalıtsal olarak süt ve süt ürünlerinde bulunan şekerin sindirilememesi şeklinde bir rahatsızlığınız (galaktoz intoleransı), lapp laktaz* eksikliğiniz varsa ya da glukoz / galaktoz emilim eksikliğiniz veya bozukluğunuz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

( *lapp laktaz: Süt şekeri olarak bilinen laktozu sindirmeye yarayan enzim.)

Fexofen (Feksofenadin) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Feksofenadin hidroklorür’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız. ( İlaç Alerjileri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa veya böbrek hastalığınız varsa Feksofenadin’i kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Fexofen (Feksofenadin) Kullanabilir miyim?



FDA gebelik kategorisi C. Feksofenadin'in doğmamış bebeğe zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Eğer hamileyseniz veya tedavi dönemindeki tarihlerde gebe kalmayı planlıyorsanız, ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. Feksofenadin’in anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Fexofen (Feksofenadin) Kullanabilir miyim?

Feksofenadin’in araç ve makine kullanma yeteneği üzerine herhangi bir olumsuz etkisi beklenmez. Bununla birlikte ilaçlara beklenmeyen reaksiyon gösteren hassas kişilerde, araç ve makine kullanım becerisini etkileyebileceği düşünülmektedir. Bu nedenle ilacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Fexofen (Feksofenadin) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Tablet formdaki Feksofenadin’i bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Başka tür bir içecek kullanmayınız.


Şurup formdaki Feksofenadin’i ise doğru dozda aldığınızdan emin olmak için, ilacınızı alırken özel bir doz ölçüm kaşığı ya da ölçüm kabı kullanınız. Yemek kaşığı ya da diğer başka bir araç - gereç kullanmayınız. Eğer herhangi bir doz ölçüm aletiniz yoksa eczacınızdan isteyebilirsiniz.


Feksofenadin kullanmaya başladıktan sonra eğer belirtileriniz iyileşmiyorsa ya da daha da kötüye gidiyorsa doktorunuzla görüşünüz. Kesinlikle doktorunuzun size reçete ettiğinden daha fazla ilaç kullanmayınız.

Alerji Tedavi Sürecinde Doğru İlacı Kullanmanın Önemini Biliyor Musunuz?

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.


Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Ağız kuruluğu, baş dönmesi veya uyuşukluk hali.

Fexofen (Feksofenadin) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Feksofenadin içeren bir ilaç almadan önceki 15 dakika içerisinde veya aldıktan sonraki 15 dakika içerisinde alüminyum veya magnezyum içeren bir antiasit* kullanımından kaçınınız. Antiasitler bu ilacın vücut tarafından emilimini zorlaştırabilirler. Eğer alüminyum veya magnezyum içeren antiasitlerle Feksofenadin’i birlikte kullanmanız gerekiyorsa ilaç alımlarınız arasında 2 saatlik süre bırakmanız önerilir.

( *antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); vb.])

Feksofenadin’i meyve suları (portakal suyu, greyfurt suyu gibi) ile birlikte almaktan kaçınınız.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer soğuk algınlığı ilaçları veya alerji ilaçlarını Feksofenadin ile birlikte kullanmaktan kaçınınız. Bu ilaçlar Feksofenadin’e benzer ilaçlar içerebilir ve bu durum aşırı dozda antihistaminik kullanımına yol açabilir.

Fexofen’in (Feksofenadin) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.


Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

mide bulantısı;
uyuşukluk hali, yorgunluk hissi;
baş ağrısı;
sırt ağrısı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Fexofen (Feksofenadin) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Feksofenadin içeren bir ilaç almadan önceki 15 dakika içerisinde veya aldıktan sonraki 15 dakika içerisinde alüminyum veya magnezyum içeren bir antiasit* kullanımından kaçınınız. Antiasitler bu ilacın vücut tarafından emilimini zorlaştırabilirler. Eğer alüminyum veya magnezyum içeren antiasitlerle Feksofenadin’i birlikte kullanmanız gerekiyorsa ilaç alımlarınız arasında 2 saatlik süre bırakmanız önerilir.

( *antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); vb. ] )

Feksofenadin kullanmadan önce, eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, doktorunuza bildiriniz:

eritromisin içeren ilaçlar (Erythrocin, Eritrosif, Eritro);
ketokonazol (Ketoral, Nizoral).

Bu liste Feksofenadin ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Feksofenadin ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Fexofen’i (Feksofenadin) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?



Fexofen Film Tablet oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Fexofen Film Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Fexofen Film Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Fexofen Film Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Fexofen Film Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
etkileri, fexofen, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbu-600 Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 21:32
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Nidilat Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 05:21
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58