IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 16:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karbalex Yan Etkileri





Karbalex Retard Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Karbamazepin
İlaç Marka İsmi:
Karbalex Retard Tablet
Karbalex Retard (Karbamazepin) Nedir?


Karbamazepin antikonvülzan (istem dışı kasılmaları önleyen) grubu ilaçlardan biridir. Nöbetlere ve ağrıya sebep olan sinir uyartılarını azaltarak çalışır.

Karbamazepin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

yaygın konvülsiyonların (istem dışı kasılmalar) eşlik ettiği veya etmediği basit ya da kompleks parsiyel nöbetler* ( *basit parsiyel nöbet: Belirli bir yerde başlayan ve başladığı yerde kalabildiği gibi ilerleyerek vücudun yarısına da yayılabilen epilepsi nöbetleri. Kompleks parsiyel nöbetler ise basit parsiyel nöbetlere bilinç bulanıklığı / kaybının eşlik ettiği nöbetlerdir. Tüm bu nöbetler esnasında kızgınlık, korku, hastanın geçmiş yaşamından bir sahnenin tekrar yaşanması gibi duyusal nöbetler de görülebilir. );

yaygınlaşan tonik – klonik epilepsi* nöbetleri ( *tonik – klonik (grand mal) epilepsi: Bilinç kaybı ve iskelet kaslarında artan kasılmanın akabininde tüm kol ve bacaklarda meydanan gelen istem dışı kasılmalarla karakterize nöbet. );

kısa süre içinde gelişen mani* ve bipolar bozuklukları (manik depresif bozukluklar) önleme ve / veya oluşumlarını azaltma ( *mani: Abartılı bir şekilde kendini olduğundan daha iyi hissetme veya huzursuzluk, artan psikomotor aktivite, hızlı konuşma, uçuk fikirler, uyku gereksiniminde azalma, akıl karışıklığı, gösterişte bulunma ve karar verme güçlüğü ile karakterize duygularla ilişkili bir bozukluk. );

alkolü bırakma (alkol yoksunluk) sendromu;

trigeminal sinirin (5. kafa siniri) bir veya daha çok dalında nedeni bilinmeden veya MS* hastalığına bağlı olarak ortaya çıkan ağrılı olgular ( *MS (Multipl skleroz): Beyin ve omurilikte yaygın zedelenmelere bağlı felç, titreme, göz titremesi ve konuşma bozuklukları gibi sinirlerle ilgili çeşitli belirtilerle ortaya çıkan, genellikle hastalık belirtilerinde hafifleme ve alevlenmelerle seyreden merkezi sinir sistemi hastalığıdır. );

şekersiz diyabet* ( *şekersiz diyabet (diabetes insipidus): basit olarak antidiüretik hormonun yetersiz salgılanmasından kaynaklanan bir hastalıktır. Kronik olarak dehidrasyona (vücuttan su kaybı) ve aşırı susamaya neden olur; çok fazla miktarda açık renkli ve düşük yoğunluklu idrar çıkarma hastalığın belirtilerindendir. );

diyabet (şeker hastalığı) hastalığının sebep olduğu sinir ağrıları.

Karbamazepin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.
Karbalex Retard (Karbamazepin) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Karbamazepin’e alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerji;

trisiklik antidepresanlara [amitriptilin hidroklorür (Laroxyl, Triptilin); imipramin hidroklorür (Tofranil); klomipramin hidroklorür (Anafranil); opipramol hidroklorür (Deprenil, İnsidon, İnsomin); vb. ] aşırı duyarlılık;

atriyoventriküler blok* ( *atriyoventriküler blok: Kulakçıklarla karıncıklar arasındaki uyarı dalgalarının iletisinde yavaşlama ya da durmayla ortaya çıkan kalp ritm bozuklukları. );

geçmişte yaşanmış kemik iliği depresyonu;

geçmişte yaşanmış akut intermittent porfiri öyküsü.

Eğer son 14 gün içinde rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) gibi MAO inhibitörleri* grubuna ait bir ilaç kullandıysanız Karbamazepin kullanmayınız.

{ *MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) }

Eğer aşağıdaki gibi yeni ya da kötüleşen belirtilere sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz: Ruh halinde veya davranış değişimleri; endişe, kaygı; telaşlı, heyecanlı, saldırgan, agresif, huzursuz, hiperaktif (ruhsal veya fiziksel olarak) hissetme; intihar ve kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma.

Aileniz ya da sizinle ilgilenen kişiler de ruh halinizdeki değişimler veya belirtiler konusunda dikkatli olmalıdırlar. Doktorunuzun düzenli olarak sizi kontrol etmesi gerekecektir. Doktorunuz ile planlanmış olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Karbamazepin kullanımı vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Bu durum yaralanmalarda daha kolay kanamalara veya çevrenizdeki hasta kişilerden daha kolay hastalık kapmanıza sebep olabilir. Kan değerlerinizin çok fazla düşmediğinden emin olabilmek için Karbamazepin kullanımı sırasında düzenli aralıklarla kan tahlilleri yaptırmanız gerekebilir. Doktorunuz ile planlanmış olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Karbamazepin tedavisinin başlangıcında ve ilerleyen dönemlerde doktorunuz ilacın zararlı etkilere sebep olmadığından emin olmak için belirli testler (tam idrar tahlili, kan üre azotu tayini, karaciğer fonksiyon testleri, vb. ) yaptırmanızı isteyebilir. Doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Karbamazepin ile birlikte alındığında ilaç etkileşimine sebep olabilecek birçok ilaç mevcuttur. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz.

Hamileyseniz doktorunuza danışmadan Karbamazepin kullanmayınız. İlacın hamilelik esnasında kullanımı doğmamış bebeğe zarar verebilir. Karbamazepin kullanımı sırasında hamileliği engellemek için hormonal olmayan (doğum kontrol hapları haricindeki) doğum kontrol yöntemlerinin kullanımı ile ilgili doktorunuzdan veya eczacınızdan bilgi alınız.

Öncelikle doktorunuz ile konuşmadan Karbamazepin kullanımını bırakmayınız. Karbamazepin kullanımını aniden bırakmak artan nöbet ve krizlere veya istenmeyen yan etkilere sebep olabilir.
Karbalex Retard (Karbamazepin) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Karbamazepin’e alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerji;

trisiklik antidepresanlara [amitriptilin hidroklorür (Laroxyl, Triptilin); imipramin hidroklorür (Tofranil); klomipramin hidroklorür (Anafranil); opipramol hidroklorür (Deprenil, İnsidon, İnsomin); vb. ] aşırı duyarlılık;

atriyoventriküler blok* ( *atriyoventriküler blok: Kulakçıklarla karıncıklar arasındaki uyarı dalgalarının iletisinde yavaşlama ya da durmayla ortaya çıkan kalp ritm bozuklukları. );

geçmişte yaşanmış kemik iliği depresyonu;

geçmişte yaşanmış akut intermittent porfiri öyküsü.

Eğer son 14 gün içinde rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) gibi MAO inhibitörleri* grubuna ait bir ilaç kullandıysanız Karbamazepin kullanmayınız.

{ *MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) }

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

geçmişte herhangi bir ilacın aşırı yan etkisine maruz kalma;

karaciğer veya böbrek hastalığı;

porfiri;

kalp hastalığı veya kalp tıkanması;

lupus;

geçmişte ruhsal bir hastalık;

göz tansiyonu (glokom).

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, Karbamazepin’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için bazı doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Karbalex Retard (Karbamazepin) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi D. Hamileyseniz doktorunuza danışmadan Karbamazepin kullanmayınız. İlacın hamilelik esnasında kullanımı doğmamış bebeğe zarar verebilir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz.

Karbamazepin doğum kontrol haplarının etkisini azaltabilir. Karbamazepin kullanımı sırasında hamileliği engellemek için hormonal olmayan (kondom, diyafram, spermisid gibi) doğum kontrol yöntemlerinin kullanımı ile ilgili doktorunuzdan veya eczacınızdan bilgi alınız.

Karbamazepin anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Karbalex Retard (Karbamazepin) Kullanabilir miyim?

Karbamazepin düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Özellikle tedavinin başlangıç döneminde ve doz ayarlanma evrelerinde sersemlik ve uyuşukluğa neden olabilir. Bu nedenle ilacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız. Eğer araç veya makina kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.
Karbalex Retard (Karbamazepin’i) Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Doktorunuz bu ilaçtan en etkin şekilde faydalandığınızdan emin olmak için belirli aralıklarla dozaj değişikliklerine gidebilir.

Karbamazepin’i aç veya tok karnına alabilirsiniz.

Tablet formdaki Karbamazepin’i 1 bardak su ile birlikte, çiğnemeden yutunuz.

Kontrollü salım yapacak şekilde hazırlanan tablet formdaki Karbamazepin’i ise çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz. Hapı bir bütün olarak, su ile birlikte yutunuz. Hap ilacın vücutta yavaşça salınımı için özel olarak yapılmıştır. Hapı ezmek veya çiğnemek bir anda çok fazla ilacın vücuda salınmasına sebep olabilir.

Karbamazepin’in şurup olarak hazırlanan formunun ise bir dozunu ölçmeden önce ilacı iyice çalkalayınız. Sıvı formdaki ilacı doğru miktarda aldığınıza emin olmak için sıvıyı işaretli bir doz ölçüm kaşığı ile veya ilaç kabı ile ölçünüz, yemek kaşığı ya da başka bir araç – gereç kullanmayınız. Eğer herhangi bir doz ölçüm aletiniz yoksa eczacınızdan isteyebilirsiniz. Aynı anda başka bir sıvı ilaç almayınız.

Karbamazepin kullanımı vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Bu durum yaralanmalarda daha kolay kanamalara veya çevrenizdeki hasta kişilerden daha kolay hastalık kapmanıza sebep olabilir. Kan değerlerinizin çok fazla düşmediğinden emin olabilmek için Karbamazepin kullanımı sırasında düzenli aralıklarla kan tahlilleri yaptırmanız gerekebilir. Doktorunuz ile planlanmış olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Karbamazepin tedavisinin başlangıcında ve ilerleyen dönemlerde doktorunuz ilacın zararlı etkilere sebep olmadığından emin olmak için belirli testler (tam idrar tahlili, kan üre azotu tayini, karaciğer fonksiyon testleri, vb. ) yaptırmanızı isteyebilir. Doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Bu ilacı kullanırken doktorunuz gözlerinizi düzenli olarak kontrol ettirmenizi isteyebilir.

Bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizin iyileşmesi 4 haftayı bulabilir. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacı kullanmayı bırakmayınız. Karbamazepin kullanımını aniden bırakmak artan nöbet ve krizlere veya istenmeyen yan etkilere sebep olabilir.

Bu ilacın nöbetlerinizi engellemekte yeterli olmadığı görülüyorsa derhal doktorunuz ile görüşünüz.

Yanınızda Karbamazepin kullandığınızı belirten bir kimlik kartı veya bilgilendirme bilekliği taşıyınız. Sizi tedavi eden doktorlar, diş hekimleri veya acil servis elemanları Karbamazepin kullandığınızı bilmelidirler.

Greyfurt ve greyfurt suyu Karbamazepin ile etkileşime girebilir ve istenmeyen yan etkilere sebep olabilir. Ancak doktorunuz ile görüşmeden diyetinizdeki greyfurt ürünleri miktarını değiştirmeyiniz.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz. Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: sığ solunum, hızlı kalp atışları, mide bulantısı, kusma, normalden az idrar yapma veya hiç idrar yapamama, kas çekmesi, huzursuzluk, titremeler, bozuk konuşma, sendeleyerek yürüme, baş dönmesi hissi veya bayılma.
Karbalex Retard (Karbamazepin) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Karbamazepin düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Özellikle tedavinin başlangıç döneminde ve doz ayarlanma evrelerinde sersemlik ve uyuşukluğa neden olabilir. Bu nedenle ilacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız. Eğer araç veya makina kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.

Alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol Karbamazepin’in bazı yan etkilerini arttırabilir ve ayrıca nöbet geçirme riskini de yükseltebilir.

Güneş ışınlarına veya yapay UV ışınlarına (güneş lambaları solaryum gibi) maruz kalmaktan kaçınınız. Karbamazepin cildinizi güneş ışınlarına hassas hale getirebilir ve güneş yanıkları meydana gelebilir. Güneşe çıkmak zorunda olduğunuz zamanlarda en az 15 faktör bir güneş kremi kullanınız ve koruyucu giysiler giyiniz.

Soğuk algınlığı veya alerji ilaçları, narkotik ağrı kesiciler, uyku hapları, kas gevşeticiler, depresyon veya anksiyete ilaçları Karbamazepin’in sebep olduğu uykulu hali (uyuşukluk hali) arttırabilir. Eğer bu ilaçlardan herhangi birini düzenli olarak kullanıyorsanız doktorunuza bildiriniz.
Karbalex Retard (Karbamazepin’in) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer aşağıdaki gibi yeni ya da kötüleşen belirtilere sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz: Ruh halinde veya davranışlarda değişimler; endişe, kaygı; telaşlı, heyecanlı, saldırgan, agresif, huzursuz, hiperaktif (ruhsal veya fiziksel olarak) hissetme; intihar ve kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

ateş, boğaz ağrısı, ciltte soyulma ve kırmızı cilt döküntüsü (isilik vb.);

soluk cilt, kolay kanama ve çürük oluşumu, alışılmadık güçsüzlük, halsizlik;

ağız içinde veya dudaklarda beyaz lekeler veya yaralar;

nefes darlığı hissi, ayaklarda veya ayak bileklerinde şişlik;

mide bulantısı, karın ağrısı, iştah kaybı, sarılık (ciltte veya gözlerde sararma);

normalden az idrar yapma.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

sersem, uyuşuk hissetme;

kusma, ishal, kabızlık, karın ağrısı;

bilinç bulanıklığı, başağrısı, bulanık görme;

kulaklarda çınlama;

ağız kuruluğu;

eklem veya kas ağrısı, bacak krampları.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.
Karbalex Retard (Karbamazepin) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Karbamazepin kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

doğum kontrol hapları [klormadinon asetat & etinil estradiol (Belara); etinil estradiol & dezojestrel (Desolett, Myralon); etinil estradiol & jestoden (Ginera); etinil estradiol & levonorjestrel (Microgynon, Miranova, Preven); etinil estradiol & drospirenon (Yasmin); levonorjestrel (Norlevo) vb. ].

MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect Tablet); selejilin hidroklorür (Moverdin) ];

klonazepam (Rivotril);

primidon (Mysoline);

valproik asit içeren ilaçlar (Convulex, Depakin Chrono);

alprazolam (Xanax);

kortikosteroidler [prednizolon (Deltacortril, Neocorten, Prednisolon); deksametazon (Dekort, Deksalon, Onadron) vb.];

siklosporin (Sandimmun, Sandimmun Neoral);

digoksin (Digoxin-Sandoz);

haloperidol (Norodol, Sedaperidol);

felodipin (Plendil);

teofilin içeren ilaçlar (Bronkolin 300, Pirasmin, Talotren, Teobag, Teokap SR, Teosel, Xanthium, Carena, Filinsel, Asmafilin, Butofilin SR vb.);

varfarin sodyum (Coumadin);

fenitoin sodyum (Epanutin, Epitoin, Phenhydan, Phenytoin, Epdantoin, Hydantin);

troleandomisin (Tekmisin);

eritromisin (Erimicin, Eritrosif, Eritro, Erythrocin);

izoniazit (I.N.H Tablet);

verapamil hidroklorür (İsoptin, Ormil, Fibrocard L.P. );

diltiazem hidroklorür (Diltizem, Altizem, Progor);

danazol (Danasin);

fluoksetin hidroklorür (Depreks, Fulsac, Prozac);

asetazolamid (Diazomid);

lityum karbonat (Lithuril);

metoklopramit hidroklorür (Metpamid, Primperan, Primsel);

nöroleptikler [klorpromazin hidroklorür (Largactil); asepromazin maleat (Plegicil); flupentiksol (Fluanxol); haloperidol (Norodol, Sedaperidol); pimozid (Nörofren); sülprid (Dogmatil, Meresa, Sülpir); tioridazin (Mellerettes, Melleril); mezoridazin (Lidanil); trifluoperazin (Stilizan); zuklopentiksol asetat (Clopixol Acuphase); zuklopentiksol dihidroklorür (Clopixol); amisülprid (Solian); aripiprazol (Abilify); ketiapin (Seroquel); klozapin (Clonex, Leponex); olanzapin (Zyprexa, Rexapin); risperidon (Risperdal, Risperdal Quicklet); flupentiksol dekanoat (Fluanxol); flufenazin dekanoat (Prolixin Decanoate Retard); zuklopentiksol dekanoat (Clopixol) vb.];

hidroklorotiyazid içeren ilaçlar (Accuzide, Accuzide Fort, Aldactazide, Aston Plus, Blokace Plus, Cardopan Plus, Cibadrex, Co – Diovan, Co – Hilos, Co – İrda, Co – Tamgard, Delix Plus, Eklips Fort, Eklips Plus, Enapril, Hipersar Plus, Hyzaar, Hyzaar Fort, İnhibace Plus, Karvezide, Lodoz, Losapres Plus, Losartil Plus, Loxibin Plus, Micardis Plus, Moduretic, Monopril Plus, Olmetec Plus, Pritor Plus, Revil Plus, Rilace Plus, Sarilen Plus, Sarvastan, Sarvastan Fort, Sinoretik, Sinoretik Fort, Soprano, Triamteril, Zestoretic, Zoprotec Plus vb.);

furosemid (Lasix, Furomid, Desal);

kinidin içeren ilaçlar (Longacor);

mantara karşı kullanılan ilaçlar [itrakonazol (Funit, Itraspor, Itraxyl, Sporex); ketokonazol (Ketoral, Nizoral); flukonazol (Lumen, Triflucan, Flucan, Fluzole, Fungan, Kandizol, Trizol, Zolax) ];

parasetamol (A-Per Pediatrik, Asomal, Babinoks Pediyatrik, Calpol, Calpol 6 Plus, Calpol ‘’Bebek ve Çocuklar İçin’’, Efferalgan, Ekosetol, Geralgine-P Pediatrik, Gripin Bebe Pediatrik, Minafen, Minoset, Minoset Pediatrik, Panadol, Paracet Junior Lak, Paracetamol Pediatrik, Para-Cold, Paranox Fort, Paranox S, Parasedol, Parasedol Pediatrik, Parol, Parol Plus, Pirofen Pediatrik, Perfalgan, Pharmadol, Pirofen, Polmofen Pediatrik, Sedalon Pediatrik, Setamol, Tamol Pediyatrik, Tamol Plus, Tempo, Termacet, Termacet Plus, Termalgine, Termalgine Pediyatrik, Tylol, Tylol 6 Plus, Vermidon, Volpan, Zaldaks).

Karbamazepin ile birlikte alındığında ilaç etkileşimine sebep olabilecek daha birçok farklı ilaç mevcuttur. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız. Kullandığınız tüm ilaçların bir listesini yanınızda taşıyınız ve bu listeyi sizi tedavi eden doktorunuza, eczacınıza veya sağlık profesyoneline gösteriniz.
Karbalex Retard (Karbamazepin’i) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Karbamazepin’i oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Karbalex Retard Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Karbalex Retard Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Karbalex Retard Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Karbalex Retard Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI!
İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
etkileri, karbalex, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lev-End Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 10:08
Painex Jel Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 04:08
Parafon Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 03:08
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58