IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 09:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Laksafenol Yan Etkileri




Laksafenol Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Fenolftalein
İlaç Marka İsmi:
Laksafenol Tablet

Fenolftalein Nedir?

Fenolftalein bir müshildir. Kalın bağırsağı ****olojik uyarıyla harekete geçirerek boşalmasını sağlar.

Fenolftalein aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

kabızlık.

Fenolftalein burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Fenolftalein Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Fenolftalein’in kronik olarak kullanılması alışkanlığa neden olabilir. Bu nedenle uzun süre kullanımı tavsiye edilmez. Fazla kullanılması veya uygulama sırasında yetersiz sıvı alınması su - elektrolit dengesinde bozulmalara yol açabilir. Sıvı ve elektrolit dengesinde ortaya çıkabilecek bozuklukları engellemek için rutin kontrol uygun bir önlemdir, doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Fenolftalein 3 haftadan uzun süre kullanılmamalıdır. Sağlık uzmanınız tarafından belirtilenden daha yüksek dozda ve daha uzun süre bu ilacı kullanmayınız.

Eğer dışkı yapma düzeninizde ani bir değişiklik fark ettiyseniz ve bu durum 2 haftadan daha uzun süredir devam ediyorsa; bir müshil ilacı kullanmadan önce sağlık uzmanınıza danışınız.

Fenolftalein idrarda ve dışkıda pembe – kırmızı renk değişikliğine neden olabilir, endişelenmeyiniz.

Fenolftalein bazı tahlil sonuçlarını etkileyebilir. Sizi tedavi eden sağlık uzmanına Fenolftalein kullandığınızı söyleyiniz.

Fenolftalein Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer ilacın bileşiminde bulunan maddelerden birine alerjiniz varsa veya aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız:

ishal;
apandisit veya apandisit belirtileri;
bağırsak tıkanması;
nedeni bilinmeyen karın ağrısı.

Eğer aşağıda sıralanan durumlardan birine sahipseniz, Fenolftalein’i kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

rektum bölgesinde teşhs edilmemiş kanama;
iltihaplı kalın bağırsak hastalıkları;
ileostomi* ( *ileostomi: İnce bağırsağın son kısmında yapay bir anüs oluşturularak vücudun dışına ağızlaştırılması. );
dışkı sertleşmesi.

Bu durumlardan birine sahipseniz Fenolftalein kullanımı sizin için uygun olmayabilir.

Eğer dışkı yapma düzeninizde ani bir değişiklik fark ettiyseniz ve bu durum 2 haftadan daha uzun süredir devam ediyorsa; bir müshil ilacı kullanmadan önce sağlık uzmanınıza danışınız.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Fenolftalein’i Kullanabilir miyim?

Fenolftalein’in doğmamış bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalırsanız doktorunuza bildiriniz. Fenolftalein anne sütüne geçebilir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Fenolftalein’i kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Fenolftalein’i Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Fenolftalein’i Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Tablet formdaki ilacınızı bir miktar su ile birlikte alınız.

Fenolftalein’in kronik olarak kullanılması alışkanlığa neden olabilir. Bu nedenle uzun süre kullanımı tavsiye edilmez. Fazla kullanılması veya uygulama sırasında yetersiz sıvı alınması su - elektrolit dengesinde bozulmalara yol açabilir. Sıvı ve elektrolit dengesinde ortaya çıkabilecek bozuklukları engellemek için rutin kontrol uygun bir önlemdir, doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz. Fenolftalein’in doz aşımı durumunda ishal, fazla sıvı kaybı ve sıvı – elektrolit dengesinde bozulma görülebilir.

Fenolftalein Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Fenolftalein’in kronik olarak kullanılması alışkanlığa neden olabilir. Fazla kullanılması veya uygulama sırasında yetersiz sıvı alınması su - elektrolit dengesinde bozulmalara yol açabilir. Sağlık uzmanınız tarafından belirtilenden daha yüksek dozda ve daha uzun süre bu ilacı kullanmayınız.

Fenolftalein’nin Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki ciddi yan etkileri kendinizde görürseniz ilacı kullanmayı bırakınız ve hemen doktorunuzu arayınız:

sıvı ve elektrolit eksikliği;

ilacın alışkanlık yapması ve bağırsağın normal fonksiyonunu kaybetmesi;

solunum ve kalp sıkıntısı.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

karın ağrısı;

hafif kramp;
ishal;
bulantı, kusma.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Fenolftalein ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Fenolftalein bağırsak hareketlerini hızlandıracağı için birlikte kullanılan diğer ilaçların emilimini azaltabilir. Bu nedenle diğer ilaçlarınız ile Fenolftalein alış zamanlarınız arasında biraz süre geçmesine izin verin.

Fenolftalein kullanmadan önce, eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, doktorunuza bildiriniz:

idrar söktürücüler [klortalidon (Hygroton, Regroton); indapamid (Flubest, Fludex, Flutans, Fludin, Flupamid, İndapen, İndurin, İndamid); furosemid (Lasix, Furomid, Desal); spironolakton (Aldacton); kombinasyon haldeki idrar söktürücüler (Moduretic, Triamteril, Aldactazide); mannitol (%20 Mannitol, %20 Mannitol-Biosel Solüsyonu) vb.];
spironolakton (Aldacton);
triamteren içeren ilaçlar (Triamteril).

Bu liste Fenolftalein ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Fenolftalein ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Fenolftalein bazı tahlil sonuçlarını etkileyebilir. Sizi tedavi eden sağlık uzmanına Fenolftalein kullandığınızı söyleyiniz.

Fenolftalein’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Fenolftalein’i oda sıcaklığında; nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Laksafenol Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Laksafenol Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Laksafenol Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Laksafenol Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.



Laktazim Damla
İlaç Etken Maddesi:
Laktaz
İlaç Marka İsmi:
Laktazim Damla

Laktaz Nedir?

Laktoz, doğada yalnız süt ve süt ürünlerinde bulunan ve süt şekeri de denilen bir şeker türüdür. Laktoz intoleransının altında yatan problem laktaz enzim eksikliğidir. Laktaz süt şekeri olan laktozun sindirimine ve emilimine yardımcı olur. Süt ve süt ürünlerinde bulunan laktozu sindirmek için yeterli laktaz üretemeyen çocuklarda ve birçok yetişkinde laktoz intoleransı veya laktaz eksikliği sorunu ortaya çıkar. Laktaz eksikliği süt şekerinin parçalanmasında ve kana emilmesinde sorunlara yol açabilir. Laktoz intoleransı olan kişilerde süt ve süt ürünü içeren besinler alındığında 30 dakika ile 2 saat arasında karında şişkinlik, gaz, geğirme, bulantı ve kramp gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Laktaz aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

süt şekerinin (laktoz) emilimine yardımcı olma.

Laktaz burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Bu ilaç ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Laktaz Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Laktaz aynı zamanda özel bir diyeti de içeren bütün bir tedavi programının sadece bir parçası olabilir. Doktorunuz ya da beslenme danışmanınız tarafından sizin için oluşturulan diyet programınıza uymanız çok önemlidir. Durumunuzu kontrol etmenize yardımcı olması için yemeniz ya da sakınmanız gereken yiyecekler listesine sadık kalınız.

Laktaz’ı doktorunuzun size reçete etmediği (söylemediği) diğer sindirim enzimleriyle birlikte almayınız.

Laktaz Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

İlacın bileşiminde bulunan maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Laktaz’ı Kullanabilir miyim?

Hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza bildiriniz. Laktaz’ın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Laktaz’ı Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Laktaz’ı Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Laktaz, yenidoğan ve çocuklarda 200 ml süte damlatılarak 12 saat buzdolabında bekletilir ve daha sonra tüketilir. Eğer hemen tüketilmesi gerekiyorsa 200 ml süte 4 damla damlatılır ve emzirmeden önce de bebeğin / çocuğun ağzına 2 damla damlatılır.

Yetişkinlerde ise laktazın 200 ml süte veya yoğurda 4 damla damlatılarak tüketilmesi tavsiye edilir. Kullanılan ürünün yeterli olmadığı durumlarda miktar artırılabilir.

Laktaz aynı zamanda özel bir diyeti de içeren bütün bir tedavi programının sadece bir parçası olabilir. Doktorunuz ya da beslenme danışmanınız tarafından sizin için oluşturulan diyet programınıza uymanız önemlidir. Durumunuzu kontrol etmenize yardımcı olması için yemeniz ya da sakınmanız gereken yiyecekler listesine sadık kalınız.

Eğer Laktaz alırken durumunuz iyileşmezse ya da kötüye giderse, doktorunuzu arayınız.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Laktaz genellikle ihtiyaç duyulduğu zamanlarda kullanıldığı için doz alımının unutulması mümkün değildir. Ancak eğer ilacınızı düzenli olarak kullanıyorsanız ve bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Laktaz Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Laktaz aynı zamanda özel bir diyeti de içeren bütün bir tedavi programının sadece bir parçası olabilir. Doktorunuz ya da beslenme danışmanınız tarafından sizin için oluşturulan diyet programınıza uymanız önemlidir. Durumunuzu kontrol etmenize yardımcı olması için yemeniz ya da sakınmanız gereken yiyecekler listesine sadık kalınız.

Laktaz’ın Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Laktaz ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Laktaz’ı doktorunuzun size reçete etmediği (söylemediği) diğer sindirim enzimleriyle birlikte almayınız.

Laktaz ile etkileşebilecek çeşitli ilaçlar olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz satılan ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Laktaz’ı Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Laktaz’ı ambalajında ve 4 derecede buzdolabında muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Laktazim Damla ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Laktazim Damla ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Laktazim Damla'yı asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Laktazim Damla'yı sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.



__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
etkileri, laksafenol, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Rennie Duo Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 23 Kasım 2014 02:02
Requip Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 23 Kasım 2014 02:00
Respair Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 23 Kasım 2014 01:59
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58