IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 05:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nefro-Carnitin yan Etkileri




Nefro-Carnitin İV İnfüzyon Solüsyonu İçeren Ampul
İlaç Etken Maddesi:
L-Karnitin
İlaç Marka İsmi:
Nefro–Carnitin İV İnfüzyon Solüsyonu İçeren Ampul

Nefro – Carnitin (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Nedir?

L – Karnitin beyin, böbrek ve karaciğerde üretilen, başta çizgili kaslar olmak üzere memelilerin tüm dokularında bulunan bir maddedir. L – Karnitin, enerji üretim maddesi olarak kullanılan yağ asitlerini hücre içinde gerekli yere götürür. Enerji üretiminde yağ asitlerinin yeterli kullanılmaması halinde enerji açığı ortaya çıkar ve metabolik denge bozulur. Dolayısıyla L- Karnitin memelilerin enerji metabolizması için zorunlu olan doğal bir maddedir.

L - Karnitin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

· karnitin eksikliği;

· hemodiyaliz uygulanan hastalarda görülen karnitin eksikliği.

L - Karnitin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Nefro – Carnitin (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

L - Karnitin tedaviniz süresince doktorunuz tedavinin başarısını kontrol etmek ve sizin için en uygun dozu saptayabilmek amacıyla belirli aralıklarla bazı test ve tahliller yaptırmanızı isteyebilir. Doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Eğer diyaliz tedavisi görüyorsanız veya ağır böbrek yetmezliğiniz varsa, L – Karnitin kullanmaya başlamadan önce doktorunuza bildiriniz.

L - Karnitin aynı zamanda özel bir diyeti de içeren bütün bir tedavi programının sadece bir parçası olabilir. Doktorunuz ya da beslenme danışmanınız tarafından sizin için oluşturulan diyet programınıza uymanız çok önemlidir. Durumunuzu kontrol etmenize yardımcı olması için yemeniz ya da sakınmanız gereken yiyecekler listesine sadık kalınız.

Nefro – Carnitin (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer ilacın bileşiminde bulunan maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer aşağıda yer alan durumlardan birine sahipseniz L – Karnitin kullanmaya başlamadan önce doktorunuza bildiriniz:

· diyaliz tedavisi görüyor olmak;

· ağır böbrek yetmezliği.

Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz ilacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer L – Karnitin kullanımınız sırasında idrarınızda, nefesinizde, terinizde ağır bir balık kokusu duyarsanız vakit kaybetmeden doktorunuza bildiriniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Nefro – Carnitin (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Kullanabilir miyim?

L - Karnitin’nin doğmamış bebeğe zararlı olup olmayacağı bilinmemektedir. Eğer hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza bildiriniz. L - Karnitin anne sütünde bulunur. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Nefro – Carnitin (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Kullanabilir miyim?

İlacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Nefro – Carnitin (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

L – Karnitin’in çiğneme tableti olarak hazırlanan formunu yutmadan önce iyice çiğneyiniz.

L – Karnitin’in solüsyon olarak hazırlanan formunu ise içmeden önce bir miktar sıvı içecekle sulandırdıktan sonra kullanınız. L – Karnitin’in şurup olarak hazırlanan formunu da isterseniz farklı tatlardaki sıvılar ile karıştırarak alabilirsiniz. Şurup / solüsyon olarak hazırlanan L - Karnitin’i doğru dozda aldığınızdan emin olmak için, ilacınızı alırken özel bir doz ölçüm kaşığı ya da ölçüm kabı kullanınız. Yemek kaşığı ya da diğer başka bir araç - gereç kullanmayınız. Eğer herhangi bir doz ölçüm aletiniz yoksa eczacınızdan isteyebilirsiniz.

Enjeksiyonluk formda hazırlanan L – Karnitin ise toplardamar içine enjeksiyon ya da toplardamara infüzyon yoluyla uygulanır. İlacın enjeksiyon ve infüzyon yoluyla uygulanması büyük dikkat ve deneyim gerektiren bir uygulama şeklidir. Yapılacak ufak bir hata çok ciddi sorunlara yol açabilir; bu nedenle enjeksiyonluk formdaki L – Karnitin’i kullanırken mutlaka bir sağlık profesyonelinden yardım alınız.

Enjeksiyonluk formda hazırlanan L – Karnitin kısa süre içinde gelişen (akut) yetmezlik durumlarında ve / veya ağızdan ilaç alamayacak durumda olan hastalarda uygulanmalıdır. Hastanın durumu elverdiğinde hemen ağızdan tedaviye geçilmelidir.

L – Karnitin kullanımı sırasında mide – bağırsak ile ilgili oluşabilecek yan etkiler ilacın doktor tarafından tavsiye edilen şekilde alınması ile hafifleyebilir ve ortadan kalkabilir. Vücut kokusu ise genellikle yüksek doza bağlıdır ve doz azaltılması ile kaybolur ancak doktorunuza danışmadan ilacınızın dozunu kesinlikle değiştirmeyiniz.

L – Karnitin ile tedavi süresi duruma göre 1 – 12 ay arasında değişebilmekle birlikte bazı hastalarda gerekli rutin kontroller yapılarak hayat boyu kullanımı devam edebilmektedir.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç almayınız. İki doz alımı arasında yeterli süre geçmesine dikkat ediniz.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: İshal.

Nefro – Carnitin (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

L - Karnitin aynı zamanda özel bir diyeti de içeren bütün bir tedavi programının sadece bir parçası olabilir. Doktorunuz ya da beslenme danışmanınız tarafından sizin için oluşturulan diyet programınıza uymanız önemlidir. Durumunuzu kontrol etmenize yardımcı olması için yemeniz ya da sakınmanız gereken yiyecekler listesine sadık kalınız.

Nefro – Carnitin’in (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer L – Karnitin kullanımınız sırasında nöbet geçirirseniz, doktorunuza bildiriniz.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

· mide bulantısı, kusma;

· ishal;

· karın bölgesinde kramp;

· balık kokusuna benzer vücut kokusu.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Nefro – Carnitin (Enjeksiyonluk L – Karnitin) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

L - Karnitin ile etkileşebilecek çeşitli ilaçlar olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Nefro – Carnitin’i (Enjeksiyonluk L – Karnitin) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

L - Karnitin’i oda sıcaklığında; nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

İlaç Fiyatı ve Ödeme Bilgileri

Nefro – Carnitin İV İnfüzyon Solüsyonu İçeren Ampul fiyat ve ödeme bilgileri için tıklayınız.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Nefro – Carnitin İV İnfüzyon Solüsyonu İçeren Ampul ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Nefro – Carnitin İV İnfüzyon Solüsyonu İçeren Ampul ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Nefro – Carnitin İV İnfüzyon Solüsyonu İçeren Ampul 'ü asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Nefro – Carnitin İV İnfüzyon Solüsyonu İçeren Ampul 'ü sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir.Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, nefrocarnitin, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Tablet Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 18:01
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58
Tarivid Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Kasım 2014 19:57
L-Carnitin - Yardımcı Besinler Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 23 Mart 2012 14:08