IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 04:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Opridon Yan Etkileri




Opridon Film Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Opipramol dihidroklorür
İlaç Marka İsmi:
Opridon Film Tablet
Opridon (Opipramol) Nedir?

Opipramol trisiklik grubu bir antidepresandır. Opipramol beyinde dengesiz hale gelerek depresyona veya anksiyeteye (endişe, kaygı) sebep olabilecek kimyasalları etkiler.

Opipramol aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

anksiyete (endişe, kaygı), huzursuzluk, gerilim, stres, uyku bozuklukları, konsantrasyon zayıflığı ve depresif durum ile birlikte görülen ruhsal rahatsızlıklar;

menopoz döneminden kaynaklanan sıkıntılar;

psikolojik kökenli olan fiziksel hastalıklar (psikosomatik hastalıklar) ve kalp – damar, mide – bağısak, solunum sistemi, üreme – boşaltım sistemi, deri hastalıkları ve beyin ile ilgili kronik hastalıklara bağlı olarak meydana gelen ruhsal rahatsızlıklar.

Opipramol burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Opridon (Opipramol) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Opipramol'e alerjiniz varsa veya yakın zamanda kalp krizi geçirdiyseniz bu ilacı kullanmayınız.

Eğer rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) gibi MAO inhibitörleri* grubuna ait bir ilaç kullanıyorsanız, ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra Opipramol kullanabilmeniz için en az 14 gün beklemelisiniz.

İlk kez antidepresan kullanan kişilerde intihar ile ilgili düşünceler oluşabilir, özellikle de 24 yaşından küçüklerde bu durum görülebilir. Doktorunuzun tedavinizin en az ilk 12 haftasında sizi düzenli olarak kontrol etmesi gerekecektir.

Eğer aşağıdaki gibi yeni ya da kötüleşen belirtilere sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz: Ruh halinde veya davranışlarda değişiklikler, anksiyete (endişe, kaygı), panik ataklar, uyku sorunları; düşüncesiz, alıngan, telaşlı, heyecanlı, saldırgan, agresif, huzursuz, hiperaktif (ruhsal veya fiziksel olarak) hissetme; veya intihar ve kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma.

İlacın zararlı etkilere sebep olmadığından emin olmak için düzenli olarak kan tahlili (kan testleri) yaptırmanız gerekebilir. Böbrek veya karaciğer fonksiyonlarınızın da test edilmesi gerekebilir. Doktorunuzla planlamış olduğunuz randevularınızı kaçırmayınız.

Özellikle ateş, boğaz ağrısı veya grip enfeksiyonuna benzer belirtilerin meydana gelmesi halinde en kısa sürede doktorunuza başvurunuz ve tam kan sayımı yaptırınız. Böyle bir durumda doktorunuzun da gerekli görmesi halinde ilacı bırakmanız gerekebilir.
Opridon (Opipramol) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Opipramol'e veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelere alerjiniz varsa ya da yakın zamanda kalp krizi geçirdiyseniz bu ilacı kullanmayınız.

Son 14 gün içinde rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) gibi MAO inhibitörleri* grubuna ait bir ilaç kullandıysanız Opipramol’ü kullanmayınız. Herhangi bir MAO inhibitörü* ilaç kullanıyorsanız ilacı kullanmayı bıraktıktan sonra Opipramol kullanabilmeniz için en az 14 gün beklemelisiniz. Eğer Opipramol tedavisinden sonra MAO inhibitörleri* grubuna ait bir ilaç kullanacaksanız yine en az 14 gün beklemelisiniz.

{ *MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect); selejilin hidroklorür (Moverdin) }

Eğer MAO inhibitorü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden Opipramol alırsanız ağır hatta hayati tehlike yaratabilecek yan etkiler meydana gelebilir.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Opipramol kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

kalp hastalığı, kalp yetmezliği;

geçmişte kalp krizi geçirmiş olmak;

diyabet (Opipramol kan şekerinin seviyelerini değiştirebilir);

aşırı aktif tiroid;

karaciğer ve / veya böbrek rahatsızlığı;

feokromositoma* (Feokromasitoma: Çoğu kez iyi huylu olan, böbrek üstü bezinin medulla tabakasındaki tümör.);

çeşitli sebebplere bağlı beyin hasarı varlığı;

göz tansiyonu (glokom);

dar açılı göz tansiyonu (dar açılı glokom);

prostat büyümesi;

idrar tutukluğu, idrar yapma problemleri;

epilepsi (sara) veya hastalık nöbetleri öyküsü;

kronik düzeyde aşırı alkol kullanımı, alkol bağımlılığı.

Eğer bu durumlardan herhangi birine sahipseniz, Opipramol’ü kullanamayabilirsiniz veya ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için bazı doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

İlk kez antidepresan kullanan kişilerde intihar ile ilgili düşünceler oluşabilir, özellikle de 24 yaşından küçüklerde. Tedavinin ilk birkaç haftasında veya ilacın dozu değiştiğinde depresyon belirtileriniz ya da intihar düşünceleriniz kötüleşiyorsa hemen doktorunuza bildiriniz.

Aileniz ya da sizinle ilgilenen kişiler de ruh halinizdeki değişimler veya belirtiler konusunda dikkatli olmalıdırlar. Doktorunuzun tedavinizin en az ilk 12 haftasında sizi düzenli olarak kontrol etmesi gerekecektir.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Opridon (Opipramol’ü) Kullanabilir miyim?

Bu ilaç doğmamış bebek için zararlı olabilir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söylemelisiniz. Opipramol az miktarda anne sütüne geçer ancak emzirilen bebek üzerinde istenmeyen bir etki yaratması beklenmez. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Opridon (Opipramol’ü) Kullanabilir miyim?

Opipramol düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Uyuşukluk, yorgunluk ve başka etkiler oluşturabilir. Bu nedenle ilacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç veya makine kullanmaktan kaçınınız. Eğer araç veya makina kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.
Opridon (Opipramol’ü) Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Draje ya da tablet formda hazırlanan ilacınızı bir bardak su ile birlikte alınız.

Eğer bir ameliyat geçirmeniz gerekiyorsa cerrahınıza Opipramol kullandığınız süreyi tam olarak bildiriniz. İlacınızı kullanmayı kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.

Öncelikle doktorunuz ile görüşmeden Opipramol kullanımını durdurmayınız. İlacı tamamen bırakmadan önce yavaş yavaş azaltmanız gerekebilir. Bu ilacın kullanımını aniden kesmek, istenmeyen yan etkiler meydana gelmesine sebep olabilir.

Belirtilerinizin iyileşmeye başlaması 2 haftayı bulabilir. En iyi sonucu alabilmek için bu ilacı doktorunuzun direktifleri doğrultusunda kullanınız. Eğer tedaviye başladıktan 2 hafta sonra belirtilerinizde iyileşme görülmüyorsa doktorunuza başvurunuz.

İlacın zararlı etkilere sebep olmadığından emin olmak için düzenli olarak kan tahlili (kan testleri) yaptırmanız gerekebilir. Böbrek veya karaciğer fonksiyonlarınızın da test edilmesi gerekebilir. Doktorunuzla planlamış olduğunuz randevularınızı kaçırmayınız.

Özellikle ateş, boğaz ağrısı veya grip enfeksiyonuna benzer belirtilerin meydana gelmesi halinde en kısa sürede doktorunuza başvurunuz ve tam kan sayımı yaptırınız. Böyle bir durumda doktorunuzun da gerekli görmesi halinde ilacı bırakmanız gerekebilir.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz. Opipramol’ün doz aşımı ölümcül olabilir.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Düzensiz kalp atışları, kalp atımlarında artış ya da yavaşlama, düşük tansiyon (hipotansiyon), uyuklama, sersemlik, geçici bilinç bulanıklığı, ajitasyon, huzursuzluk, artan endişe ve gerginlik hali, idrar yapamama, nöbetler (irade dışı kasılmalar), şok, solunum sıkıntısı, koma ve kalp durması.
Opridon (Opipramol) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Alkol kullanmayınız. Opipramol alkolün etkilerini arttırabilir.

Opipramol düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Uyuşukluk, yorgunluk ve başka etkiler oluşturabilir. Bu nedenle ilacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç veya makine kullanmaktan kaçınınız. Eğer araç veya makina kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.
Opridon (Opipramol’ün) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; cilt döküntüsü (isilik vb.); yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer aşağıdaki gibi yeni ya da kötüleşen belirtilere sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz:

ruh halinde veya davranışlarda değişiklikler, anksiyete (endişe, kaygı), panik ataklar, uyku sorunları; düşüncesiz, alıngan, telaşlı, heyecanlı, saldırgan, agresif, huzursuz, hiperaktif (ruhsal veya fiziksel olarak) hissetme; veya intihar ve kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

ateş, boğaz ağrısı veya grip enfeksiyonuna benzer belirtiler;

hızlı, çarpıntılı veya düzensiz kalp atışları, mide bulantısı, terleme;

nöbetler (irade dışı kasılmalar);

sarılık;

normalden az idrar yapma veya hiç idrar yapamama.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

uyuşukluk, yorgunluk;

uyku bozuklukları;

baş dönmesi, başağrısı;

mide bulantısı, kusma, kabızlık;

ağız kuruluğu;

bulanık görme;

seks dürtüsünde azalma, iktidarsızlık veya orgazm olma zorluğu.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili detaylı tıbbi tavsiyeler için doktorunuza danışınız.
Opridon (Opipramol) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Düzenli olarak diğer uyku verici ilaçlardan kullanıyorsanız (soğuk algınlığı ilaçları, ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, hastalık nöbetleri için kullanılan ilaçlar, diğer antidepresanlar gibi) Opipramol’ü kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Opipramol kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

MAO inhibitörleri [moklobemid (Aurorix); rasajilin mezilat (Azilect Tablet); selejilin hidroklorür (Moverdin)];

antidepresanlar [sitalopram (Cipram, Eslopram); esitalopram (Cipralex, Eslorex); fluoksetin (Depreks, Depset, Fulsac, Prozac);fluvoksamin maleat (Faverin); paroksetin (Paxil, Seroxat); sertralin (Lustral, Seralin); milnasipran (Ixel); mirtazapin (Remeron, Mirtaron); reboksetin (Edronax); venlafaksin (Efexor); hiperikum (Felis); amitriptilin hidroklorür (Laroxyl, Triptilin);imipramin hidroklorür (Laroxyl, Tofranil); klomipramin hidroklorür (Anafranil); opipramol hidroklorür (Deprenil, İnsidon, İnsomin); vb. ];

benzodiazepinler [diazepam (Diapam, Diazem, Nervium); alprazolam (Xanax); klorazepat dipotasyum (Anksen, Tranxilene); klordiazepoksit (Klipaks, Librax); lorazepam (Ativan Expidet); medazepam (Tranko-Buskas)];

barbitüratlar [fenitoin (Epdantoin, Hidantin); fenobarbital (Luminal, Phenobarbitalum)];

fenotiazinler [klorpromazin hidroklorür (Largactil); tioridazin (Mellerettes, Melleril); trifluoperazin (Stilizan) vb.];

fenitoin sodyum (Epanutin, Epitoin, Phenhydan, Phenytoin, Epdantoin, Hydantin);

karbamazepin (Karazepin, Karbalex, Karbasif, Karberol, Kazepin, Tegretol, Temporol, Teril);

kinidin içeren ilaçlar (Longacor, Natisedine, Quinicardine);

lokal anestezikler [lidokain hidroklorür (Aritmal, Jetmonal, Jetokain, Lidokes); artikain hidroklorür (Ultracain); bupivakain hidroklorür (Marcaine); levobupivakain hidroklorür (Chirocaine); sitanest hidroklorür (Citanest) vb.];

rifampisin (Rifadin, Rifcap, Rifex).

Bu liste Opipramol ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Opipramol ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız. Kullandığınız tüm ilaçların bir listesini yanınızda taşıyınız ve bu listeyi sizi tedavi eden doktorunuza, eczacınıza veya sağlık profesyoneline gösteriniz.
Opridon (Opipramol’ü) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Opipramol’ü oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Opridon Film Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Opridon Film Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Opridon Film Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Opridon Film Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
etkileri, opridon, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58
Vasoserc BID Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Kasım 2014 18:21
Visine Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 18 Kasım 2014 17:59
Opridon Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 13 Eylül 2011 19:57