IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2014, 10:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zinnat Yan Etkileri




Zinnat Film Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Sefuroksim aksetil
İlaç Marka İsmi:
Zinnat Film Tablet
Bilgi:
Zinnat Film Tablet 250 mg; her film tablette 250 mg Sefuroksim’e eşdeğer miktarda Sefuroksim aksetil bulunur. Zinnat Film Tablet 500 mg; her film tablette 500 mg Sefuroksim’e eşdeğer miktarda Sefuroksim aksetil bulunur.

Sefuroksim Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Sefuroksim bir tür antibiyotiktir ve sefalosporin grubu antibiyotikler içerisinde yer alır. Sefuroksim vücut içerisindeki bakterilerle savaşır.

Sefuroksim ağır veya hayati türdeki enfeksiyonlar da dahil olmak üzere birçok farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde kullanılır.

Sefuroksim aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

solunum yolu enfeksiyonları (bademcik iltihabı, sinüzit, bronşit, farenjit, orta kulak iltihabı, zatürre gibi);
idrar yolu enfeksiyonları [sistit (idrar kesesi iltihaplanması), idrar kanalı iltihabı, böbrek iltihaplanması gibi];
deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (kıl kökü iltihaplanması gibi);
gonore (bel soğukluğu);
eklemlerde iltihabi durum ile birlikte görülen birtakım hastalıklar (Lyme hastalığı gibi).

Sefuroksim burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.


Sefuroksim Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Sefuroksim’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da sefalosporin grubu diğer antibiyotiklere* alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

( *sefalosporin grubu ilaçlar [sefaklor (Losefar); sefaklor monohidrat (Cec, Ceclor, Cefradur, Cekloteva, Duricef, Kefsid, Sanocef); sefaleksin monohidrat (Maksipor, Sef); sefprozil (Erasef, Prefix, Serozil); sefazolin sodyum (Cefamezin, Cefzin, Cezol, Eqizolin, İespor, Maksiporin, Rebasin, Sefazol); sefepim hidroklorür (Ekipim, Maxipime, Unisef); sefditoren pivoksil (Meiact, Spectracef); sefiksim (Suprax, Zimaks); sefiksim trihidrat (Cephix, Sancefix); sefodizim sodyum (Modivid); sefoperazon sodyum (Cefobid); sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon); sefotaksim sodyum (Betaksim, İeforan, Sefotak); seftazidim pentahidrat (Brospect, Fortum, İesetum, Zidim); seftizoksim sodyum (Cefizox); seftriakson sodyum (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin); sefuroksim sodyum (Aksef, Cefaks, Cefurol, Enfexia, Multisef, Sefuroks, Zinnat); sefuroksim aksetil (Cefaks, Enfexia, İnceptum, Oraceftin, Sefaktil, Sefuroks, Zinnat Forte); vb. ] )

Bu ilacı almadan önce eğer herhangi bir ilaca (özellikle penisilin) alerjiniz varsa hekiminize mutlaka bildiriniz. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da diyabet, bağırsaklarda bozukluk veya yetersiz beslenme gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce hekiminize mutlaka bildiriniz.

Sefuroksim ile birlikte veya Sefuroksim’i kullanmadan önceki ya da kullandıktan sonraki en az birkaç saat süresince antiasit¹ ve / veya H2 – Reseptör antagonisti² grubuna ait bir ilaç kullanmaktan kaçınınız. Bu ilaçlar Sefuroksim ile aynı zamanda alındığında Sefuroksim‘in etkisini azaltabilir.

( ¹antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo); diğer kombine antasit preparatları (Bismomagnesie, Protab)] ²H2 – Reseptör antagonistleri [nizatidin (Axid); famotidin (Duovel, Fagastril, Famodin, Famogast, Famoser, Famotep, Gasterol, Gastifam, Gastrofam, Neotab, Nevofam – L, Ulcusar); ranitidin hidroklorür (Ranitab, Ranitine, Raniver, Ulcuran, Zandid, Zantac); vb. ]

Sefuroksim doğum kontrol haplarının etkisini azaltabilir. Sefuroksim kullanırken hamile kalmak istemiyorsanız, hamileliği engellemek için ikinci bir hormonal olmayan doğum kontrol metodu (kondom, diyafram, spermisid, vb. ) kullanınız.

Bu ilacı doktorunuz tarafından size söylenen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşmeler görülebilir.

Sefuroksim soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmeyecektir.

Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun işareti olabilir. Eğer aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz size söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

Bu ilaç idrardaki glikoz (şeker) miktarını ölçen laboratuar testlerinde beklenmedik sonuçlar almanıza neden olabilir. Sizi tedavi eden doktorlara Sefuroksim kullandığınızı söyleyiniz.

Sefuroksim Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Sefuroksim’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıda sıralanan sefalosporin grubu diğer antibiyotiklere alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız, bunlar:

sefazolin sodyum (Cefamezin, Cefozin, Cezol, Eqizolin, İespor, Maksiporin, Rebasin, Sefazol);
sefprozil (Erasef, Prefix, Serozil);
sefepim hidroklorür (Ekipim, Maxipime, Unisef);
sefotaksim sodyum (Betaksim, İeforan, Sefotak);
seftazidim pentahidrat (Brospect, Fortum, İesetum, Zidim);
seftizoksim sodyum (Cefizox);
seftriakson sodyum (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin);
sefodizim sodyum (Modivid);
sefoperazon sodyum (Cefobid);
sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon);
sefditoren pivoksil (Meiact, Spectracef);
sefaleksin monohidrat (Maksipor, Sef);
sefdinir (Ceftinex);
sefpodoksim proksetil (İnfex, Sefpotec).

Eğer herhangi bir ilaca (özellikle penisilinlere) alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Sefuroksim kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz:

karaciğer hastalığı;
böbrek hastalığı;
herhangi bir bağırsak bozukluğu öyküsü (kolit; kalın barsak iltihabı gibi);
diyabet (şeker hastalığı);
yetersiz beslenme problemi.

Eğer bu gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz Sefuroksim’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için tedavi sırasında özel doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Sefuroksim Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi B. Bu ilacın doğmamış bebek için zararlı olması beklenmez. Eğer hamileyseniz veya tedavi dönemindeki tarihlerde hamile kalmayı planlıyorsanız mutlaka hekiminize bildiriniz. Sefuroksim anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emiziriyorsanız hekiminize danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Araç ve Makine Kullanırken Sefuroksim Kullanabilir miyim?

Sefuroksim’in araç ve makine kullanımı üzerine bir etki göstermesi beklenmez; ancak yine de ilacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Sefuroksim’i Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen şekilde kullanınız. İlacı size verilen dozlardan daha fazla miktarda veya doktorunuz tarafından tavsiye edilen süreden daha uzun süre kullanmayınız. Reçetenizdeki kullanım talimatlarına uyunuz.

Sefuroksim’i tercihen tok karnına alınız. Böylece ilacın vücut tarafından emilimi en iyi şekilde olur.

Sefuroksim tabletin her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

Süspansiyon formdaki ilacınızı ise aşağıda tarif edildiği şekilde hazırladıktan sonra kullanabilirsiniz.

Sefuroksim süspansiyonun hazırlanması:

Şişeyi iyice çalkalayarak tozun / granülün gevşemesini sağlayınız.
Toz / granül içeren ilaç şişesine bir miktar (şişenin üzerindeki çizgiye gelmeyecek şekilde) kaynatılmış soğutulmuş su ilave ediniz.
Şişenin ağzını sıkıca kapatınız ve tozun / granülün çözünmesi için iyice çalkalayınız.
Daha sonra şişenin üzerindeki işaretli yere kadar kaynatılmış soğutulmuş su ilave ediniz.
Şişenin ağzını tekrar sıkıca kapatınız ve tozun / granülün çözünmesi için iyice çalkalayınız.
Toz / granül tamamen çözündüğü zaman (toz / granül kısmın artık görünmediği zaman) ilacınız kullanıma hazırdır.
İlacınızı hazırladıktan sonra ilk dozu ölçmeden önce biraz bekleyiniz. Eğer ilacınızı alırken doz şırıngasını kullanacaksanız ilk dozu ölçmeden önce 1 saat kadar bekleyiniz.

Bazı ilaç kutularında ilacı hazırlamak için saf su bulunur. Eğer ilacınızın kutusundan saf su çıkarsa; toz / granül formdaki ilacınızı hazırlarken bu suyu kullanınız.

Sıvı formdaki ilacınızın her dozunu ölçmeden önce ilacı iyice çalkalayınız. İlacı doğru dozda aldığınıza emin olabilmek için sıvıyı bir doz ölçüm kabı veya doz ölçüm kaşığı ile ya da terchen ilacınız ile birlikte gelen doz şırıngası varsa onunla ölçünüz, normal yemek kaşığı kullanmayınız. Eğer herhangi bir doz ölçüm aletiniz yoksa eczacınızdan isteyebilirsiniz.

Doz şırıngasının kullanımı:

Pipeti hazırlanan sıvı formdaki ilacın içine sokunuz. Pipet bu esnada içinde hava boşluğu bulunmayacak şekilde tamamen aşağıya doğru itilmiş olmalıdır.
Pistonun üzerinde iki ayrı ölçek bulunmaktadır. Hekiminizin önerisi üzerine hafif enfeksiyon hastalıkları için HAFİF, şiddetli enfeksiyon hastalıkları için ŞİDDETLİ yazan ölçeği kullanınız.
Seçilen ölçekte pistonu yukarı doğru, çocuğunuzun kilosuna karşılık gelen çizgiye kadar çekerek süspansiyonu pipete doldurunuz. (Örneğin, çocuğunuz 10 kg geliyorsa şırıngayı 10 kg çizgisine kadar çekerek doldurunuz. )
Çocuğunuz dik olarak otururken doz şırıngasının ucunu yanağın iç kısmına gelecek şekilde çocuğunuzun ağzına yerleştiriniz.
Şırınganın pistonunu aşağıya doğru yavaş yavaş iterek ilacı veriniz. Pistonu yavaşça itmeniz çocuğun ilacı almasını kolaylaştıracaktır.
Süspansiyonu verdikten hemen sonra pistonu şırınganın içinden tamamen çıkarınız. Pistonu, şırınganın içini ve dışını yıkayınız. Temizlenmiş doz şırıngasını koruyucu kabına yerleştiriniz.

Bu ilacı doktorunuz tarafından belirtilen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşmeler görülebilir. Sefuroksim soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmeyecektir.

Bu ilaç idrardaki glikoz (şeker) miktarını ölçen laboratuar testlerinde beklenmedik sonuçlar almanıza neden olabilir. Sizi tedavi eden doktorlara Sefuroksim kullandığınızı söyleyiniz.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayınız ve belirtilerinizi eksiksiz şekilde anlatınız.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Ani hastalık nöbeti (irade dışı kasılmalar, sara gibi) veya bayılma.

Sefuroksim Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun işareti olabilir. Eğer aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz size söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

Sefuroksim’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik. Böyle bir durumda acil sağlık yardımı almanız gerekmektedir.

Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

aşırı sulu veya kanlı ishal;
ciltte soyulma, kabarcıklar oluşması ve kırmızı cilt döküntüsü (isilik, kabartı vb. );
ani hastalık nöbeti (irade dışı kasılmalar, sara gibi);
sarılık (ciltte ve gözlerde sararma).

Hafif yan etkilerin meydana gelmesi daha muhtemeldir, bunlar:

mide bulantısı, kusma, ishal, karın ağrısı;
hazımsızlık;
baş ağrısı, baş dönmesi;
uyku problemleri (uykusuzluk, uyuklama);
vajinal kaşıntı veya akıntı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Sefuroksim ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Sefuroksim kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz:

aminoglikozidler [gentamisin (Genta, Genmisin, Gentamed, Genthaver, Gentreks, Getamisin); amikasin (Amiketem, Amikaver, Amikozit, Mikasin); isepamisin (Isepacine); netilmisin (Netromycine); vb. ];
idrar söktürücüler [klortalidon (Hygroton, Regroton); indapamid (Fludin, Flupamid, İndamid); furosemid (Lasix, Furomid, Desal); spironolakton (Aldacton); kombinasyon haldeki idrar söktürücüler (Moduretic, Triamteril, Aldactazide); mannitol (%20 Mannitol, %20 Mannitol-Biosel Solüsyonu), vb. ]
doğum kontrol hapları [klormadinon asetat & etinil estradiol (Belara); etinil estradiol & dezojestrel (Desolett, Myralon); etinil estradiol & jestoden (Ginera); etinil estradiol & levonorjestrel (Microgynon, Miranova, Preven); etinil estradiol & drospirenon (Yasmin); levonorjestrel (Norlevo) vb. ];
antiasitler [alüminyum hidroksit (Dank, Kompensan); hidrotalsit (Talcid); magnezyum-kalsiyum preparatları (Rennie, Rennie Duo) vb. ];
H2 – Reseptör antagonistleri [nizatidin (Axid); famotidin (Duovel, Fagastril, Famodin, Famogast, Famoser, Famotep, Gasterol, Gastifam, Gastrofam, Neotab, Nevofam – L, Ulcusar); ranitidin hidroklorür (Ranitab, Ranitine, Raniver, Ulcuran, Zandid, Zantac) vb. ].

Bu liste Sefuroksim ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Sefuroksim ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir.

Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Sefuroksim’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Sefuroksim tabletleri oda sıcaklığında, nemden ve sıcaktan uzak ortamlarda saklayınız. Süspansiyon formda (sıvı formda) hazırlanan Sefuroksim’i ise buzdolabında saklayınız. İlacınızın donmasına izin vermeyiniz. Sulandırılarak hazırlanmasının üzerinden 10 gün geçen Sefuroksim süspansiyonu kullanmayınız, atınız.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Zinnat Film Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Zinnat Film Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Zinnat Film Tablet 'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Zinnat Film Tablet 'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, yan, zinnat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zinnat 750 Mg 1 Flakon PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 10 Ekim 2014 10:36
Zinnat 500 Mg 20 Tablet PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 10 Ekim 2014 10:13
Zinnat 500 Mg 14 Tablet PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 10 Ekim 2014 10:11
Zinnat 250 Mg 20 Tablet PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 10 Ekim 2014 10:10
Zinnat 250 Mg 14 Tablet PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 10 Ekim 2014 10:09