IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2014, 21:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsotrexin Yan Etkileri




İsotrexin Jel
İlaç Etken Maddesi:
Eritromisin
İsotretinoin
İlaç Marka İsmi:
İsotrexin Jel

Bilgi:
Topikal; yüzeyden uygulanan, yüzeye sürülen anlamına gelmektedir. Genellikle krem, merhem, solüsyon, losyon, yakı, sprey ve jeller için kullanılır.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal Nedir?

Eritromisin topikal bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotiktir. Eritromisin topikal bakterilerin cilt üzerinde gelişmesini engelleyerek çalışır.

İsotretinoin topikal ise esas olarak akne tedavisinde kullanılan ve iltihabi durumlar üzerinde etkili bir ilaçtır. İsotretinoin topikal vücutta iltihap oluşumuna sebep olan kimyasalların etkilerini azaltarak çalışır.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

iltihaplı veya iltihapsız yaralar;
gençlerde ve genç yetişkinlerde görülen, kıl kökünün çevresinde yaşayan bakterilerin aktivitesi sonucu oluşan hafif ve orta şiddetteki sivilceler (hafif ve orta şiddetli akne vulgaris).

Eritromisin ve İsotretinoin topikal burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.


Eritromisin ve İsotretinoin topikal Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eritromisin ve İsotretinoin topikal’i tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Daha yüksek dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.

Bu ilacın etkilerinin görülmesi birkaç hafta veya daha fazla sürebilir. Sonuçları hemen görmeseniz bile Eritromisin ve İsotretinoin topikal kullanımını durdurmayınız.

Eğer ilacı kullanmaya başladıktan sonraki 6 ila 8 hafta içerisinde durumunuzda herhangi bir iyileşme olmaz veya durumunuz daha da kötüleşirse doktorunuz ile görüşünüz.

Bu ilacı gözünüze, ağzınıza, burnunuza veya dudaklarınıza temas ettirmeyiniz. Eğer ilaç bu bölgelerden birine temas ederse su ile yıkayınız.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal kullanımı sırasında ciltte tahrişe sebep olabilecek sert sabunlar, sert şampuanlar, yıpratıcı cilt temizleyicileri, saç boyaları veya kalıcı kimyasallar, tüy dökücüler, cildi soyan ürünler, alkollü cilt ürünleri ya da kireçli ürünler kullanmaktan kaçınınız. Doktorunuz size söylemedikçe farklı bir cilt tedavisi ürünü kullanmayınız.

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız ya da alerjik reaksiyon belirtileri olan aşağıdaki durumlardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı alınız :

ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Daha hafif yan etkilerin görülmesi daha muhtemeldir ve bu gibi ciddi yan etkilerin hiçbiri görülmeyebilir. Ancak alışılmadık veya sıkıntı yaratan bir durum ile karşılaşırsanız doktorunuz ile görüşünüz.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Eritromisin'e, İsotretinoin’e ve / veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer ilacı kullanmaya başladıktan sonraki 6 ila 8 hafta içerisinde durumunuzda herhangi bir iyileşme olmaz veya durumunuz daha da kötüleşirse doktorunuz ile görüşünüz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Eritromisin ve İsotretinoin topikal Kullanabilir miyim?

Bu ilaç doğmamış bebek için zararlı olabilir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız öncelikle doktorunuza danışmadan Eritromisin ve İsotretinoin topikal kullanmayınız.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal Nasıl Kullanılır?

Eritromisin ve İsotretinoin topikal’i tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz. Kullanım direktiflerinde anlamadığınız bir nokta olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eğer ellerinizin üzerindeki bir bölge tedavi edilmiyorsa Eritromisin ve İsotretinoin topikal’i uygulamadan önce ve uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayınız.

İlacı uygulayacağınız bölgeyi su ile temizleyip kurutunuz. Daha sonra ilacı ince bir film tabakası halinde ilgili bölgeye uygulayınız.

Bu ilacın etkilerinin görülmesi birkaç hafta veya daha fazla sürebilir. Sonuçları hemen görmeseniz bile Eritromisin ve İsotretinoin topikal kullanımını durdurmayınız.

Eğer ilacı kullanmaya başladıktan sonraki 6 ila 8 hafta içerisinde durumunuzda herhangi bir iyileşme olmaz veya durumunuz daha da kötüleşirse doktorunuz ile görüşünüz.

Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe diğer topikal (cilt yüzeyine uygulanan) ürünleri aynı cilt alanında kullanmayınız. İki ürünün aynı anda kullanılması etkileşime veya ciltte tahrişe sebep olabilir.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz uygulamayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu uygulayınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa uygulamadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende uygulamaya devam ediniz. Unuttuğunuz dozu telafi etmek için çift doz ilaç uygulamayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan kullanmanız gerekenden çok daha fazla dozda kullandığınızı düşünüyorsanız ya da bir kişi ilacı yanlışlıkla yuttuysa hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal’in doz aşımı belirtileri bilinmemektedir.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Ciltte tahrişe sebep olabilecek sert sabunlar, sert şampuanlar, yıpratıcı cilt temizleyicileri, saç boyaları veya kalıcı kimyasallar, tüy dökücüler, alkollü cilt ürünleri ya da kireçli ürünler kullanmaktan kaçınınız. Doktorunuz size söylemedikçe farklı bir cilt tedavisi ürünü kullanmayınız.

Bu ilacı gözünüze, ağzınıza, burnunuza veya dudaklarınıza temas ettirmeyiniz. Eğer ilaç bu bölgelerden birine temas ederse su ile yıkayınız. Bu ilacı güneş yanığı, rüzgar yanığı, tahriş veya hasar meydana gelmiş ciltlerde kullanmayınız. İlacı ayrıca yaralı veya egzamalı bölgelerde de kullanmayınız. İlaç bu gibi durumları daha da kötüleştirebilir. Eritromisin ve İsotretinoin topikal’i kullanmadan önce bu gibi durumların iyileşmesini bekleyiniz.

Güneş ışınlarına, güneş lambalarına veya solaryum ışınlarına maruz kalmaktan kaçınınız. Eritromisin ve İsotretinoin topikal cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirebilir ve istenmeyen durumlar oluşabilir. Dışarı çıkmanız gerektiğinde koruyucu giysiler giyiniz.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal’in Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız : ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer ciltte alışılmadık veya ağır kabartı, kaşıntı, kızarıklık, batma, yanma, ciltte soyulma veya tahriş meydana gelirse Eritromisin ve İsotretinoin topikal kullanımını durdurunuz ve hemen doktorunuza başvurunuz.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

hafif batma, yanma, tahriş;
uygulama bölgesinde kızarıklık, soyulma.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza başvurunuz. Yan etkiler ile ilgili tıbbi tavsiyeler için doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Ağız yoluyla veya enjeksiyon yoluyla aldığınız diğer ilaçların topikal olarak cilt yüzeyinden sürülen Eritromisin ve İsotretinoin topikal ile etkileşime girmesi olası değildir. Ancak birçok farklı ilaç birbiri ile etkileşime girebilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Eritromisin ve İsotretinoin topikal’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

İlacınızı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

İsotrexin Jel ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! İsotrexin Jel ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; İsotrexin Jel ‘i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve İsotrexin Jel 'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
etkileri, yan, İsotrexin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Termalgine yan etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:15
Tantum yan etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:14
Vick yan etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:12
Xefo Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:12
Rakı'nın etkileri cLaS Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Eylül 2012 23:03