IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Kasım 2014, 23:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Relpax Yan Etkileri




Relpax Film Kaplı Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Eletriptan hidrobromür
İlaç Marka İsmi:
Relpax Film Kaplı Tablet
Bilgi:
Her tablet 40 mg Eletriptan’a eşdeğer Eletriptan hidrobromür içerir.

Eletriptan Nedir?

Eletriptan bir başağrısı ilacıdır. Beynin çevresinde bulunan kan damarlarını daraltarak çalışır. Eletriptan ayrıca vücutta, başağrısı, mide bulantısı, ışığa ve sese hassasiyet ve diğer migren belirtilerini tetikleyebilecek maddeleri azaltır.

Eletriptan aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

aura* ile birlikte veya aura olmadan görülen migren atakları. ( *aura: Hasta tarafından bir nöbetin hemen öncesinde görülen, genellikle birkaç saniye süren ve aynı hastada her zaman benzer özellikler taşıyan uyarılar. Değişik görsel, işitsel, koku duyumları; dokunma duyusunda değişiklik ve karıncalanma; kendini kötü hissetme, iç sıkıntısı ya da tam aksine neşe ve kendini çok iyi hissetme; vücudun değişik bölümlerinde ortaya çıkabilen seyirme ya da kas hareketleri en sık görülen belirtilerdir. )

Eletriptan yalnızca başlamış olan başağrılarının tedavisinde kullanılır. Başağrısını önlemez ya da atak sayısını azaltmaz.

Eletriptan normal başağrılarında ya da her zamanki migren ağrılarından farklı olan başağrılarında kullanılmamalıdır. Bu ilaç yalnızca doktor tarafından migren başağrısı olarak tespit edilip onaylanmış durumlarda kullanılır.

Eletriptan burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Eletriptan Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Eletriptan’a alerjiniz varsa ya da kalp hastalığı geçmişi, angina (göğüs ağrısı), kan dolaşımı sorunu, iskemi¹ ile ilgili kalp hastalığı, ciddi karaciğer hastalığı, kalp krizi ya da felç (inme) geçmişi veya kontrol edilemeyen yüksek tansiyon gibi durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmayınız.

( ¹iskemi: Kanla beslenmenin mekanik tıkanma ile engellenmesine bağlı olarak ortaya çıkan bölgesel kansızlık durumu. )

Eletriptan kullanımından önceki ya da sonraki 24 saat içerisinde diğer migren başağrısı ilaçlarını [frovatriptan süksinat (Migrex), naratriptan hidroklorür (Naramig), rizatriptan benzoat (Maxalt), sumatriptan süksinat (İmigran); zolmitriptan (Gravis, Zomig); ergotamin tartarat içeren ilaçlar ( Ergafein, Avmigran, Cafergot) ] kullanmayınız.

İtrakonazol (Funit, Itraspor, Itraxyl, Sporex); ketokonazol Ketoral, Nizoral); klaritromisin (Claricide, Deklarit, Klacid, Klax, Klamaxin, Klarolid, Klaromin, Laricid, Macrol, Maxiclar, Megasid, Uniklar); eritromisin içeren ilaçlar (Erythrocin, Eritrosif, Eritro) veya ritonavir (Norvir) kullanımından önceki veya sonraki 72 saat içerisinde Eletriptan kullanmayınız.

Eğer karaciğer rahatsızlığınız, yüksek tansiyonunuz veya koroner arter* rahatsızlığına yönelik risk faktörlerine (diyabet, menapoz, sigara - nikotin kullanımı, aşırı kilo, yüksek tansiyon veya yüksek kolesterol, aile geçmişinde koroner atardamar hastalıkları, 40 yaşından daha yaşlı erkek olmak veya rahmi ameliyatla alınmış bir kadın olmak gibi) sahipseniz; Eletriptan kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. ( *koroner arter: Kalbe kan sağlayan atardamar)

Eletriptan yalnızca başlamış olan başağrılarının tedavisinde kullanılır. Başağrısını önlemez ya da atak sayısını azaltmaz.

Eletriptan kullandıktan sonra ikinci bir tableti kullanmadan önce ilk tabletin alınmasının üzerinden 2 saat geçmesini beklemelisiniz. 24 saat içinde 80 mg’dan fazla Eletriptan kullanmayınız.

Eletriptan’ın çocuklarda ve ergenlik dönemindeki gençlerde kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadıkça, Eletriptan’ı 18 yaşından daha genç kişilere vermeyiniz.

65 yaşın üzerindeki hastalarda Eletriptan kullanımının etkinliği ve güvenilirliği sistemli bir şekilde değerlendirilmemiştir. Bu nedenle doktor tarafından aksi belirtilmedikçe, Eletriptan’ın 65 yaşın üzerindeki hastalarda kullanımı önerilmez.

Eletriptan Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Eletriptan’a veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa ya da aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz bu ilacı kullanmamalısınız:

kalp hastalığı, angina (göğüs ağrısı), kan dolaşımı sorunları, kalp krizi, veya felç (inme), "mini-felç (inme)" geçmişi;

iskemi* ile ilgili kalp rahatsızlığı ( *iskemi: Kanla beslenmenin mekanik tıkanma ile engellenmesine bağlı olarak ortaya çıkan bölgesel kansızlık durumu. );

prinzmetal anjina* belirtilerinin varlığı ( *prinzmetal anjina: Kalbi besleyen damarların tıkanmasına bağlı olarak nöbetler şeklinde gelen göğüste şiddetli ağrı veya baskı hissi ile birlikte nefes almada güçlük ve sıkıntı durumunun da eşlik ettiği klinik bir durum olan anjina pektorisin daha uzun süre devam eden ve çoğunlukla daha şiddetli olan türü. );
anjina pektoris* ( *anjina pektoris: Kalbi besleyen damarların tıkanmasına bağlı olarak nöbetler şeklinde gelen göğüste şiddetli ağrı veya baskı hissi ile birlikte nefes almada güçlük ve sıkıntı durumunun da eşlik ettiği klinik bir durum. );

koroner arter* hastalığı ( *koroner arter: Kalbe kan sağlayan atardamar);

kalp ritm bozukluğu;

kalp yetmezliği;

ciddi karaciğer hastalığı;
ciddi böbrek hastalığı;

ciddi veya orta derecede ciddi yüksek tansiyon ya da tedavi edilmeyen yüksek tansiyon;

her zamankinden farklı bir başağrısı.

Eğer belirli bazı rahatsızlıklara sahipseniz, ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyacınız olabilir. Eğer aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

karaciğer hastalığı;

kalp hastalığı, yüksek tansiyon; veya

koroner arter* rahatsızlığına yönelik risk faktörleri (diyabet, menapoz, sigara - nikotin kullanımı, aşırı kilo, yüksek tansiyon veya yüksek kolesterol, aile geçmişinde kalp damar hastalıkları, 40 yaşından daha yaşlı erkek olmak veya rahmi ameliyatla alınmış bir kadın olmak gibi). ( *koroner arter: Kalbe kan sağlayan atardamar).

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Eletriptan’ı Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi C. Eletriptan'ın doğmamış bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız Eletriptan kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz.

Eletriptan anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. İlacı emzirme döneminde kullanmanız halinde ise ilacı kullandıktan sonraki 24 saat süresince bebeğinizi emzirmekten kaçınınız.

Araç ve Makine Kullanırken Eletriptan’ı Kullanabilir miyim?

Migren ya da Eletriptan kullanımı bazı kişilerde uyuklamaya veya sersemliğe yol açabilir. Bu nedenle migren atağının ve Eletriptan kullanımının kendi üzerinizdeki etkilerini görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız.

Eletriptan’ı Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. İlacı doktorunuzun tavsiye ettiğinden daha fazla miktarda ya da daha uzun süre kullanmayınız. İlacın fazla kullanımı başağrınızı daha da ağırlaştırabilir. Reçetenizdeki bilgilendirmeleri takip ediniz.

Eletriptan’ı başağrısı belirtilerini fark ettiğiniz an ya da atak başladıktan hemen sonra alınız. Eletriptan migren atağı sırasında alındığı zaman da etkili olur ancak ilacı migren atağı başladıktan sonra mümkün olan en kısa zamanda almak en doğrusudur.

Doktorunuz ilacın üzerinizde ciddi bir yan etkisi olup olmadığını görmek amacıyla ilk dozu hastanede ya da klinikte vermek isteyebilir.

Eletriptan tableti kırmadan, çiğnemeden, ezmeden; bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

Eğer bir tableti aldıktan sonra başağrınızda hiçbir iyileşme olmazsa, aynı atak için ikinci bir doz almayınız ve doktorunuzu arayınız. Eğer bir tableti aldıktan sonra başağrınız biraz iyileşirse veya tamamen iyileşip sonra tekrar ortaya çıkarsa ikinci bir tableti kullanmadan önce ilk tabletin alınmasının üzerinden en az 2 saat geçmesini bekleyiniz. 24 saat içinde 80 mg’dan fazla Eletriptan kullanmayınız. Eğer şikayetlerinizde iyileşme görülmezse, yeni bir tablet almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

1 ay (30 gün) içinde 3 kereden fazla başağrınız olursa doktorunuzla temasa geçiniz.

Eletriptan’ı uzun süre kullanırsanız, doktorunuz elektrokardiyograf ya da kalbin elektriksel aktivitesini ölçen EKG isimli bir makine ile kalp fonksiyonlarınızı kontrol etmek isteyebilir. Bu işlem doktorunuzun, ilacın sizin için hala güvenli olup olmadığını belirlemesine yardımcı olur. Doktorunuz ile planlamış olduğunuz randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Eletriptan’ın çocuklarda ve ergenlik dönemindeki gençlerde kullanımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadıkça, Eletriptan’ı 18 yaşından daha genç kişilere vermeyiniz.

65 yaşın üzerindeki hastalarda Eletriptan kullanımının etkinliği ve güvenilirliği sistemli bir şekilde değerlendirilmemiştir. Bu nedenle doktor tarafından aksi belirtilmedikçe, Eletriptan’ın 65 yaşın üzerindeki hastalarda kullanımı önerilmez.

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eletriptan ihtiyaç olduğunda kullanıldığından günlük doz planlaması yoktur. Eğer Eletriptan kullandıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmüyorsa derhal doktorunuz ile görüşünüz.

Eletriptan tablet kullandıktan sonra ikinci bir tablet kullanabilmek için 2 saat beklemelisiniz. 24 saat içinde 80 mg’dan fazla Eletriptan kullanmayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir; yüksek tansiyon (ciddi başağrısı, bulanık görme, kulaklarda uğultu, endişe, bilinç bulanıklığı, göğüs ağrısı, nefes darlığı, anormal kalp atışları, veya nöbet. ), kalp ve damarlarla ilgili rahatsızlıklar.

Eletriptan Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Eletriptan kullanımından önceki veya sonraki 24 saat içerisinde aşağıdakiler gibi diğer bir migren başağrısı ilacı kullanmayınız:

frovatriptan süksinat (Migrex), naratriptan hidroklorür (Naramig), rizatriptan benzoat (Maxalt), sumatriptan süksinat (İmigran); zolmitriptan (Gravis, Zomig);

ergotamin tartarat içeren ilaçlar ( Ergafein, Avmigran, Cafergot).

Aşağıdaki ilaçların kullanımından önceki veya sonraki 72 saat içerisinde Eletriptan kullanmayınız:

itrakonazol (Funit, Itraspor, Itraxyl, Sporex);

ketokonazol Ketoral, Nizoral);

eritromisin içeren ilaçlar (Erythrocin, Eritrosif, Eritro);

klaritromisin (Claricide, Deklarit, Klacid, Klax, Klamaxin, Klarolid, Klaromin, Laricid, Macrol, Maxiclar, Megasid, Uniklar);

ritonavir (Norvir).

Eletriptan’ın Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz Eletriptan kullanmayı durdurunuz, hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

göğüs ağrısı veya ağırlık hissi, kola veya omuzlara doğru yayılan ağrı, mide bulantısı, terleme;

başağrısı, bilinç bulanıklığı, görme ya da konuşma problemleri;

ajitasyon*, terleme, hızlı veya çarpıntılı kalp atışı, mide bulantısı, ishal. ( *ajitasyon: Aşırı huzursuzluk ve gerilim içinde bulunma; çarpıntı, titreme, silkinme. )

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

hafif başağrısı (migren olmayan);
ağız kuruluğu, hazımsızlık, ishal, mide bulantısı, karın ağrısı ya da krampları;
boğazda acı veya sıkışma hissi;
baş dönmesi, sersemlik, uyuşukluk hali, uyku hali, güçsüzlük, halsizlik; veya
sıcaklık hissi, yüz kızarması.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Yan etkiler ile ilgili detaylı tıbbi tavsiyeler için doktorunuza danışınız.

Eletriptan ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Eğer aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Eletriptan kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz:

itrakonazol (Funit, Itraspor, Itraxyl, Sporex);

ketokonazol Ketoral, Nizoral);

eritromisin içeren ilaçlar (Erythrocin, Eritrosif, Eritro);

klaritromisin (Claricide, Deklarit, Klacid, Klax, Klamaxin, Klarolid, Klaromin, Laricid, Macrol, Maxiclar, Megasid, Uniklar);

ritonavir (Norvir);

St. John’s wort (St. John’s Wort);
ergotamin tartarat içeren ilaçlar ( Ergafein, Avmigran, Cafergot);

migren başağrısı ilaçları [frovatriptan süksinat (Migrex), naratriptan hidroklorür (Naramig), rizatriptan benzoat (Maxalt), sumatriptan süksinat (İmigran); zolmitriptan (Gravis, Zomig) ].

Bu liste Eletriptan ile etkileşebilecek tüm ilaçların listesi değildir ve Eletriptan ile etkileşebilecek daha farklı ilaçlar da olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Eletriptan’ı Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Eletriptan’ı oda sıcaklığında nemden ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Relpax Film Kaplı Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Relpax Film Kaplı Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Relpax Film Kaplı Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Relpax Film Kaplı Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
etkileri, relpax, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Xefo Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:12
Lasonil gel yan etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:10
Zovirax Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:09
Tylol yan etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 15 Kasım 2014 23:07