IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2013, 09:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ampisina Enjektabl




Ampisilin penisilin grubu bir antibiyotiktir.










Ampisilin vücut içerisindeki bakterilerle savaşır.
Ampisilin aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:
  • kulak enfeksiyonları,
  • idrar yolları enfeksiyonları,
  • zatürre,
  • bel soğukluğu (gonore),
  • E. coli veya salmonella enfeksiyonları
Ampisilin burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.
Ampisilin Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?
Eğer Ampisilin veya diğer penisilin grubu antibiyotiklere [benzilpenisilin (Kristapen, Kristasil, Penicillin-G Potasyum); Fenoksimetilpenisilin (Cliacil, Penoksil, Pen-Os); prokain benzilpenisilin (Devapen, İecilline, Pencain-K); Benzatin penisilin (Benzapen, Depopenisilin); benzil penisilin ve prokain penisilin kombinasyonu (Deposilin, Penadur); flukloksasilin (Flix, Floksin); ampisilin (Alfasilin, Ampisina, Makrosilin, Penbisin);ampisilin ve fenazopiridin hidroklorür kombinasyonu (Azosilin); ko-amoksilav (Amoklavin, Amoksilav BID, Augmentin, Bioment BID, Croxilex BID,Klamoks BID, Klavunat); ampisilin ve sulbaktam kombinasyonu (Alfasid, Ampisid, Combicid, Duobak, Duobaktam, Duocid, Sulcid); bakampisilin (Bakamsilin, Penbak);piperasilin (Pipraks); piperasilin ve tazobaktam kombinasyonu (Tazocin); Tikarsilin (Timentin);vb.] alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
Eğer sefalosporin grubu ilaçlara [sefaklor (Kefsid, Losefar); sefadroksil (Cefradur, Duricef); sefaleksin (Maksipor, Sefporin); sefprozil (Serozil); sefazolin (Cefamezin, İespor, Maksiporin, Sefazol); sefepim (Maxipime, Unisef);sefditoren (Spectracef); sefiksim (Suprax,Zimax); sefodizim (Modivid); sefoperazon (Cefobid); sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon); sefotaksim (Sefoksim, Sefotak);seftazidim (Fortum, İesetum); seftizoksim sodyum (Cefizox); seftriakson (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin); sefuroksim (Aksef, Cefatin, Sefuroks, Zinnat); vb.] alerjiniz varsa veya astım, böbrek hastalığı, herhangi bir kanama veya pıhtılaşma bozukluğu, mononükleoz veya herhangi bir tür alerjiniz varsa Ampisilin kullanmaya başlamadan önce hekiminize söyleyiniz.
Ampisilin doğum kontrol haplarının etkisini azaltabilir. Ampisilin kullanırken, gebe kalmak istemiyorsanız, gebeliği engellemek için ikinci bir hormonsal olmayan doğum kontrol metodu (prezervatif, diyafram, spermisid, vb.)kullanınız ve doğum kontrol hapı kullandığınızı Ampisilin kullanmaya başlamadan önce hekiminize bildiriniz.
Bu ilacı doktorunuz tarafından size söylenen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşmeler görülebilir. Ampisilin soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmeyecektir. Bu ilacı sizinle aynı belirtileri ve şikayetleri taşısa bile başkalarına vermeyiniz.
Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun işareti olabilir. Eğer aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz size söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
Ampisilin Kullanmadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?
Eğer Ampisilin veya diğer penisilin grubu antibiyotiklere [benzilpenisilin (Kristapen, Kristasil, Penicillin-G Potasyum); Fenoksimetilpenisilin (Cliacil, Penoksil, Pen-Os); prokain benzilpenisilin (Devapen, İecilline, Pencain-K); Benzatin penisilin (Benzapen, Depopenisilin); benzil penisilin ve prokain penisilin kombinasyonu (Deposilin, Penadur); flukloksasilin (Flix, Floksin); ampisilin (Alfasilin, Ampisina, Makrosilin, Penbisin);ampisilin ve fenazopiridin hidroklorür kombinasyonu (Azosilin); ko-amoksilav (Amoklavin, Amoksilav BID, Augmentin, Bioment BID, Croxilex BID,Klamoks BID, Klavunat); ampisilin ve sulbaktam kombinasyonu (Alfasid, Ampisid, Combicid, Duobak, Duobaktam, Duocid, Sulcid); bakampisilin (Bakamsilin, Penbak);piperasilin (Pipraks); piperasilin ve tazobaktam kombinasyonu (Tazocin); Tikarsilin (Timentin);vb.] alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa, özellikle sefalosporin grubu ilaçlara [sefaklor (Kefsid, Losefar); sefadroksil (Cefradur, Duricef); sefaleksin (Maksipor, Sefporin); sefprozil (Serozil); sefazolin (Cefamezin, İespor, Maksiporin, Sefazol); sefepim (Maxipime, Unisef);sefditoren (Spectracef); sefiksim (Suprax,Zimax); sefodizim (Modivid); sefoperazon (Cefobid); sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon); sefotaksim (Sefoksim, Sefotak);seftazidim (Fortum, İesetum); seftizoksim sodyum (Cefizox); seftriakson (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin); sefuroksim (Aksef, Cefatin, Sefuroks, Zinnat); vb.] alerjiniz varsa
Veya;
  • Astım;
  • Böbrek Hastalığı;
  • Kanama veya pıhtılaşma bozukluğu;
  • Mononükleoz;
  • Geçmişte yaşanmış, antibiyotik kullanımından kaynaklanan ishal;
  • Geçirmiş olduğunuz herhangi bir alerji;
var ise Ampisilin kullanmadan önce mutlaka doktorunuza bildiriniz. Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz Ampisilin’i güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için tedavi sırasında özel doz ayarlamaları veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Ampisilin’i Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi B.Bu ilacın doğmamış bebeğe zarar vermesi beklenmez. Hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza bildiriniz. Ampisilin doğum kontrol haplarının etkisini azaltabilir ve bu durum hamileliğe sebep olabilir. Eğer doğum kontrol hapı kullanıyorsanız Ampisilin kullanmaya başlamadan önce doktorunuza söyleyiniz.
Ampisilin anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Ampisilin’i Nasıl Kullanmalıyım?
Bu ilacı tam olarak size belirtilen şekilde kullanınız. İlacı size verilen dozlardan daha fazla miktarda veya doktorunuz tarafından tavsiye edilenden daha uzun süre kullanmayınız. Reçetenizdeki kullanım talimatlarına uyunuz.
İlacınızı bir bardak dolusu su ile alınız. Ampisilin’i aç karnına alınız, yemek yemeden en az 1 saat önce veya yemek yedikten en az 2 saat sonra alınız.
Enjeksiyonluk formda hazırlanan Ampisilin flakon çözücüsü ile sulandırıldıktan sonra kas içine veya doğrudan ya da infüzyon yoluyla olmak üzere toplardamar içine uygulanabilir. Ampisilin’i eğer doğrudan topladamar içine uygulayacaksanız, uygulamayı 10-15 dakika sürecek şekilde yavaş olarak yapınız. Eğer ilacı toplardamar içine infüzyon yoluyla uygulayacaksanız, flakon içindeki ilacı beraberindeki çözücüsüyle sulandırdıktan sonra infüzyon sıvısına katabilirsiniz. Ancak ilaç ile infüzyon sıvısı arasında geçimsizlik olmamasına dikkat ediniz.
İlacın enjeksiyon yoluyla uygulanması büyük dikkat ve deneyim gerektiren bir uygulama şeklidir. Yapılacak ufak bir hata çok ciddi sorunlara yol açabilir; bu nedenle enjeksiyonluk formdaki Ampisilin’i kullanırken mutlaka bir sağlık profesyonelinden yardım alınız.
İlacın ve tedavinin durumunuzu iyileştirdiğinden emin olmak için kan değerlerinizin düzenli olarak tahlil edilmesi gerekebilir. Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarınızın da test edilmesi gerekebilir. Böyle bir durumda doktorunuz ile olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.
Eğer bel soğukluğu (gonore) hastalığı için tedavi görüyorsanız; hekiminiz cinsel yolla bulaşan başka bir hastalık olan frengi (sifiliz) için de test yaptırmanızı isteyebilir.
Bu ilacı doktorunuz tarafından size söylenen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşmeler görülebilir. İlaç kullanımını yarıda kesmeyiniz.
Ampisilin soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmeyecektir. Bu ilacı sizinle aynı belirtileri ve şikayetleri taşısa bile başka kişilere vermeyiniz.
Bu ilaç, belirli tıbbi testlerde anormal sonuçlar almanıza sebep olabilir. Sizi tedavi eden hekiminize Ampisilin kullandığınızı söyleyiniz.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?
Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti gelmişse almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?
Eğer bu ilaçtan çok fazla kullandığınızı düşünüyorsanız bir acil tedavi merkezini arayınız ve belirtileri eksiksiz şekilde anlatınız.
Bilinç bulanıklığı, davranışlarda değişim, ciltte aşırı döküntü, normalden az idrar yapma, gözlerde kararma, nöbet veya istem dışı kasılmalar doz aşımı belirtileri arasında sayılabilir.
Ampisilin Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?
Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun işareti olabilir.Eğer aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz size söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
Ampisilin’in Yan Etkileri
Kurdeşen; solunum zorluğu; yüzde, dudaklarda, dilde, boğazda şişme veya kabarma alerjik reaksiyonun işaretleri olabilir. Böyle bir durumda acil sağlık yardımı alınız.
Eğer aşağıdaki ciddi yan etkilerden herhangi birini kendinizde görürseniz bir an önce doktorunuzu arayınız:
  • Ateş, boğaz ağrısı, aşırı sinirle birlikte baş ağrısı, deride soyulma ve cilte kırmızı döküntü;
  • Aşırı sulu veya kanlı ishal;
  • Ateş, üşüme, vücut ağrısı, grip belirtileri;
  • Kolay kanamalar veya çürük oluşumu;
  • Normalden az idrar yapma veya hiç idrar yapmama;
  • Ajitasyon, bilinç bulanıklığı, anormal düşünce veya davranışlar;
  • Nöbet, istem dışı kasılmalar, gözlerde kararma.
Aşağıdaki gibi daha hafif yan etkilerin oluşması muhtemeldir:
  • Mide bulantısı, kusma, mide ağrısı;
  • Vajinal kaşıntı ya da akıntı;
  • Baş ağrısı;
  • Pamukçuk (ağızda veya boğazda küçük beyaz lekeler).
Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir; burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza bildiriniz.
Ampisilin ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?
Eğer aşağıda sıralanan:
  • Metotreksat içeren ilaçlar (Emthexate, Methotrexate ‘’EBEWE’’, Trexan);
  • Sulfa grubu ilaçlar [sülfametoksazol-trimetoprim (Bactrim, Kemoprim, Metoprim, Bakton Fort); vb.]
  • Tetrasiklin grubu antibiyotikler [doksisiklin (Doksin, Monodoks, Tetradox); tetrasiklin (Tetra, Tetralet, Tetramin)].
  • Allopürinol içeren ilaçlar (Allo-Ürik, Ürikoliz);
bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Ampisilin kullanmaya başlamadan önce doktorunuza bildiriniz.
Bu liste tam bir liste değildir ve Ampisilin ile etkileşen daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Ampisilin’i Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?
Ampisilin’i oda sıcaklığında; sıcaktan ve nemden etkilenmeyecek şekilde muhafaza ediniz. Enjekte edilmek üzere toz halde hazırlanan Ampisilin’i sulandırdıktan sonra bekletmeden kullanınız.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ampisina, enjektabl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ampisid Enjektabl Flakon İ.M./İ.V. 500 mg/250 mg Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 29 Ağustos 2013 09:23
Aksef İ.M./İ.V. Toz İçeren Enjektabl Flakon Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Ağustos 2013 13:16
Adriblastina Liyofilize Enjektabl Flakon Sır Sağlık Köşesi 0 11 Ağustos 2013 08:13
Cefaks 750 mg İ.V./İ.M. Enjektabl Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 07 Ekim 2011 23:18
Ampisina Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:07