09 Eylül 2014, 21:03 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karpuz Püreli Buzlu Çay Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1,5 litre su 2 yemek kaşığı siyah çay 500 gram karpuz 1/2 su bardağı esmer şeker 1 adet limon suyu 1/4 demet nane 3 su bardağı buz küpü NASIL YAPILIR? Suyu derin bir tencerede kaynatın. Kapalı bir çay süzgecine aldığınız siyah çayı kaynayan suya atın, ocağın altını kapatın. İri yapraklı siyah çayı 15 dakika kadar demleyerek hazırlayın. Ilınan çaya esmer şeker ve limon suyunu kattıktan sonra hızlıca karıştırın. Hazır durumda olan demlenmiş çayı geniş ağızlı bir sürahiye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız nane yapraklarını içine katın. Kabuğunu aldıktan sonra iri parçalar halinde kestiğiniz karpuz dilimlerinin çekirdeklerini çıkartın. Çatalla ezerek püre haline getirin. Süzgeçten geçirerek sürahiye ekleyin. Kıvam alması ve tatların birbirine karışması için buzdolabında bekletin. Servis öncesinde eklediğiniz buz küpleri ile karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sıcaktan bunalan sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
buzlu, cay, karpuz, püreli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Püreli Biftek | Elysian | Et Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2014 12:43 |
Sebze Püreli Et | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:50 |
Karpuz - Karpuz Nedir - Karpuz Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:33 |
Püreli Dalyan Köfte | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 13 Mart 2009 00:02 |