![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Çay Demlemenin Püf Noktaları Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çay demliğinin metal olmaması ve deterjan ile temizlenmemesi gerekmektedir. Demlikler porselen, toprak veya cam olmalıdır. Çayı sakladığınız yer de çok önemlidir. Nemli ve sıcak ortamdan uzakta kavanozda saklanmalıdır. Uzun süre bekletilmemeli, kısa sürede tüketilmelidir. Çayı beklemiş suda demlememek gerekir. Taze suda demlenen çayın lezzeti daha güzel olacaktır. Uzun sürede değil kısa sürede çay suyunu kaynatın. Kaynatılıp soğutulmuş suyu tekrar kaynatmayın. Demliği önceden ısıtmak da önemlidir. Sıcak su soğuk demliğe döküldüğünde ısı kaybeder ve demlenme süresini uzatır. Farklı çayların demleme süresi değişiklik gösterir. En çok kullandığımız siyah çayların demleme süresi 5 dakikadır. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
cay |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yanlış Çay Demlemenin Yol Açtığı Hastalıklar | Fragile | Sağlık Köşesi | 0 | 13 Aralık 2019 14:32 |
Çay Demlemenin Altın Kuralları | Zeytin | Yemek Tarifleri | 7 | 02 Mayıs 2019 17:22 |
Püf Noktaları | Dilara | Yemek Tarifleri | 1 | 17 Kasım 2011 22:10 |
Uçuş Noktaları | Chelt | Sivil havacılık | 0 | 10 Nisan 2011 18:22 |
Makyajın Püf Noktaları | Dilara | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 30 Ekim 2010 07:11 |