Sake Japonların pirinç ve tahıl tozundan yapılan ulusal içkisidir. Rakıya benzetenler olduğu gibi tatlı şaraba benzetenler de bulunmaktadır. Genellikle Beyaz şarap rengindedir. % 75 alkol içerir. % 13 - 16 arasında alkol katılarak damıtılır. Şaraba nazaran hafif ekşimsi bir tadı vardır. İçimi her ne kadar şarabı anımsatsa da ağızda lezettli bir tat bırakır.
Sake yıllandırılmaz ve satın alındıktan sonra tüketilmesi gerekmektedir. Aroması cok iyi koşullarda muhafaza edilirse altı aydan bir yıla kadar korunabilmektedir. Pirinç ve tahıldan uretildiği için ABD'de bira olarak sınıflandırılmaktadır.
Sake türüne göre soğuk ya da sıcak olarak servis edilir ve özel sake bardaklarında (bu bardaklar Türkiye'deki kahve fincanlarını andırır) veya şarap kadehlerinde içilir.