23 Mart 2012, 02:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Portakal kompostosu PORTAKAL KOMPOSTOSU malzemeler 2 adet Yafa cinsi portakal 1 bardak su 10 adet kesmeşeker tarifi Portakal kabukları soyulur, dışında beyaz yerleri bıçakla alınır. Meydana çıkan lop portakal ikiye bölünür. Ortasındaki çekirdek kısmı da bıçakla çıkarılır, bir kaba. konur. Kabukları iç beyaz yerleri alınır. Kabuk zar gibi meydana çıkar. Gayet ince olarak kıyılır, bol suda temiz bir kapta kaynatılır. On dakika sonra süzülür, üç dört su değiştirilerek hem acılığı gider, hem de pişmiş olur. Piştikten sonra bir bardak su, on adet kesmeşeker ilâve edilir. Beş dakika kaynadıktan sonra ateşten alınır, portakalın üzerine konarak hazırlanmış olur. PORTAKAL KOMPOSTOSU Malzeme : 400 gr. şeker (1,5 su bardağı) 3 adet portakal Yapılışı: 1- Portakalların kabuklarını muntazam soyunuz. 2- Üzerindeki beyaz kısımlarını ayıklayınız. 3- Kabuklar 1 mm. inceliğinde kıyınız (1 portakalın kabuğu kafi). 4- Üstünü örtecek kadar suyla ateşe koyunuz. 5- Kaynama esnasında suyu birkaç defa değiştiriniz, (acılığının gitmesi ve yumuşaması için). 6- Su ve şekerle bir şurup hazırlayınız. 7- Portakalları 2'ye bölüp orta kısımlarını sivri uçlu bir bıçakla oyup çekirdeklerini çıkarınız. 8- Şurubun içerisine 1 portakal ve kabuklarını atınız. 9- 5-10 dakika kaynatıp ateşten alınız. 10- Portakalların oyuk kısımları alta gelmek üzere kaselere yerleştiriniz. 11- Soğuk olarak servis yapınız. | |
|
Etiketler |
kompostosu, portakal |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Frambuaz Kompostosu | Rhytia | İçkiler İçecekler | 0 | 09 Nisan 2020 02:48 |
Vişne Kompostosu | Burce | İçkiler İçecekler | 0 | 23 Mart 2012 02:46 |
Armut kompostosu | Burce | İçkiler İçecekler | 0 | 23 Mart 2012 02:46 |
Saray Kompostosu | Burce | İçkiler İçecekler | 0 | 23 Mart 2012 02:44 |
Ayva kompostosu | Burce | İçkiler İçecekler | 0 | 23 Mart 2012 02:42 |