22 Mart 2009, 22:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Burbon Puncu Burbon Puncu Malzemeler 6 Küçük Taze Nane Yapragi 1 Tatli Kasigi Seker 1 Tatli Kasigi Soguk Su 1 Su Bardagi Buz Kirigi 1/2 Su Bardagi Burbon Viskisi 1 Limon Dilimi 1 Taze Nane Sapi 1 Kahve Kasigi Pudra Sekeri Hazırlanışı Burbon Punçu Burbon viskisiyle yapilmis naneli, klasik bir Amerikan punçudur. Istah açici olan bu punç, alisilmis punçlardan biraz daha hafiftir. Nane yapraklarini büyük bir punç bardagina koyup, seker ve suyu ekleyiniz. Bir kasikla nane yapraklarini iyice eziniz. Seker eriyinceye kadar, bir kasikla hizli hizli karistiriniz. Buz kiriklarmi, bardaga doldurup, içine viskiyi dökünüz. Uzun sapli bir kasikla viski ve buzu karistiriniz. Bardagin disini kurulayip buzdolabinin en soguk kisminda 1 saat bekletiniz. (Bardagin tamamen bugulanmis, buzun da hafif donmus olmasi gerekir.) Punçu limon dilimi ve nane sapiyla süsleyiniz. Pudra sekerini serpip, bardaga bir kamis batirarak servis ediniz. Alıntı. | |
|
Etiketler |
burbon, puncu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Burbon Puncu Kokteylinin Yapılışı -Tarifi | Sevda | İçkiler İçecekler | 0 | 13 Şubat 2012 21:32 |