22 Mart 2009, 21:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gül Şurubu Gül Şurubu Malzemeler: 100 gr. kokulu gül yaprağı 300 gr. toz şeker 3 tatlı kaşığı limon tuzu 4 su bardağı su Hazırlanışı: Gül yaprakları ayıklanıp yıkanır. Beyaz sapları alınır. Suyu süzüldükten sonra limon tuzuyla ovulur. Cam bir kavanoza konulur. Kış için hazırladıysanız hiç su koymadan kapağı kapatılır. Serin bir yerde saklanır. (ben derin dondurucuya koydum) Kullanacağınız zaman yarım saat önce çıkarıp üzerine su koyarak açılmasını sağlayın. Su koymazsanız güllerin rengi bozulur. Yarım saat sonra şeker ve arzu ettiğiniz miktarda su ekleyip karıştırın, yarım saattte güllerin rengini vermesini bekleyin. İkram edeceğiniz bardaklara süzerek aldıktan sonra üstüne birer gül yaprağı koyabilirsiniz. Bir başka tarif: Gül yaprakları kavonoza basarak doldurulur. Üç limon suyu eklenir. Kapağı kapatılıp dolaba koyulur, her gün bir kere çalkalanır. Kavanozun altındaki yapraklar suyun üstüne çıkana kadar beklenir. Şekeri ve suyu ilave edilip karıştırılır. Süzülerek ikram edilir. Bunu bir ay içinde tüketmelisiniz. Alıntı. | |
|
Etiketler |
gul, gül, surubu, Şurubu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kızılcık Şurubu | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 15 Ekim 2021 21:30 |
Nar Şurubu tarifi | PySSyCaT | İçkiler İçecekler | 0 | 09 Nisan 2016 13:38 |
Kızılcık Şurubu | PySSyCaT | İçkiler İçecekler | 0 | 25 Mart 2016 09:58 |
Muz Şurubu Tarifi | Lcia | İçkiler İçecekler | 0 | 20 Ocak 2015 17:23 |
Kızılcık Şurubu | Kralice | İçkiler İçecekler | 1 | 13 Mart 2009 00:08 |