IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Kasım 2011, 17:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhabbet Kuşu Eğitimi




Muhabbet kuşları neşeli akrobatik sevecen sıcakkanlı ve şaşırtıcı küçük kuşlardır. Onların dostluklarını kazanmak için zekice yaklaşarak ilgisini çekin. Zaten çoğunlukla onlar sizden önce size yaklaşacaklardır. Ancak bu narin vücuttaki eğlendirici kişilik ona kaba davranmanıza asla müsaade etmez.
Bir çok muhabbet kuşu omuzlarınızda vakit geçirmeyi çok sever. Bu özelliklerine rağmen genellikle kucaklanacak okşanacak hayvanlardan değildirler.
Ama ara da bir başlarının kaşınmasından da hoşlanırlar.
Muhabbet kuşları kendilerine her gün dokunulmasını isterler. Eğer dokunuşlarınızı yeterli bulmazlarsa utangaç vahşi ve bazen de yaramaz olabilirler.

MUHABBET KUŞLARI NELERDEN KORKARLAR ?

* Yalnızlık
* Ona sessizce yaklaşılması
* Çevresindeki her türlü değişiklik
* Kafesin dışında ona tanıtılmadan verilen yeni bir oyuncak
* Alışmadığı sesler
* Buzdolabı ya da çamaşır makinesi üzerinde

MUHABBETKUŞUNUZUN GÜVENİNİ NASIL KAZANIRSINIZ ?Kuşunuzun güvenini kazanıp kazanamayacağınız evcil olup olmayacağı suskun veya ürkek olacağı ilk günden belli olur. Mümkünse eve geldiği ilk günden itibaren ona fazla yaklaşmadan sürekli yanında bulunmanız gerekir. Onunla çok konuşmalısınız.
Büyük ihtimalle kuş size karanlık bir kutuda verilmiştir. Delik açılmış bir karton kutu içinde kışın soğuktan yazın sıcaktan korunarak mümkün olduğunca çabuk eve getirilmeli.
Kutudan direk kafesin içine girişini sağlayacak şekilde çıkarın. Kuş karanlıktan aydınlığa geçeceği için hemen kafese girer. O andan itibaren kuşu yalnız bırakın ve çevresini incelemesini izleyin. Ev ortamına alışmak için etrafı dikkatle inceleyecektir. Eğer bir şey yemez içmezse endişelenmeyin. Kendini rahat hissedince ve arkadaşlarından ayrılma şokunu üzerinden atınca normale dönecektir.
Eğer kuş odayı sigara içenlerle paylaşıyorsa yatmadan önce havalandırın. Lambayı söndürmeden önce rahat olarak tünekte olmasına dikkat edin. Odadaki tüm ışıkları kapatın ama az ışık veren bir lamba bulundurun. Çünkü alışık olmadığı sesler onu rahatsız edebilir ve yem yemesini su içmesini karanlıkta sağlayamayabilir. İlk günün sabahı kuşun kafesinden tutarak onunla sessizce konuşun ve taze yemler verin. Sonra onu yalnız bırakın ki korku ve heyecanını üzerinden atsın.
Daha sonra yavas yavas elimizi kafesin icinde tutarak bizim yakinligimiza alismasi saglanmalidir.Çevresine alışması ele gelmesiyle daha kolaylaşacaktır. Evcil olması çok önemlidir. Evcil demek ele ya da parmağa korkusuzca gelip konması demektir.
sallanan bir kafes
* Evdeki kediler.
* Elle tutulmak

Günümüzde popüleritesi gitgide artmakta olan evcil hayvanların başında gelen muhappet kuşlarının halkımızca bilinmeyen bir çok özellikleri vardır.örneğin bugün kafesleri süsleyen muhabbet kuşlarının melez olma oranı %98 dir.Başka bir deyişle bugün piyasada bulunan gerek yerligerek yabancı diye nitelendirilen muhabbet kuşlarının çok büyük bir oranı literatüre geçmiş farklı saf kan türlerinin çiftleştirilmesi ile üretilmiştir.Buda demektirki bu kuşlar sal cinslere oranla daha zayıf bünyeye sahiptirler.Bu olumsuz duruma ek olarak bölgemizin karakteristik özelliği olan ani hava değişiklikleride düşünüldüğündebu süs kuşlarının bakımı dahada sofistik bir hal olur.

Bu konuyla ilgili olarak muhabbet kuşlarının ani ve farklı büyük olan sıcaklık değişimlerinden korunması gerekmektedir. Normalde yaşamınızı sürdürdüğünüz oda sıcaklığı bu kuşlar için idealdir. Fakat bu konudan emin olmak istiyorsanız şu kriteri kullanabilirsiniz: Eğer muhabbet kuşunuz sürekli tüylerini kabartıp tüneğinde normalden fazla durup uykuya daha fazla vakit ayırıyorsa bu kuşun üşüdüğünü gösterir. Bu durumda ona daha sıcak bir ortam sağlamanız gerekir. Özen gösterilmesi gereken diğer bir konuda besin seçimidir. Sonbahar ve kış mevsimlerinde ilkbahar ve yaz mevsimlerine oranla besin değeri daha yüksek yemler tercih edilmelidir. Sadece 1 veya 2 tür yeme dönüşümlü vermek sağlıklı değildir. Grekli görüldüğü takdirde kuşların diyetleri vitamin özellikle B ve türevleri mineral katkılı bileşiklerle zenginleştirilmelidir.Karbonhidrat(Darı unuarpa eriği)ve protein (yumurta) bakımından zengin olanbesinlerle birlikte taze bitkilerden (havuç) yapılmış karışımlar haftadaen az 5 gün temin edilmelidir.Bunu yaparken verdiğiniz besinlerin taze oluşunayenmeyenarta kalan besinlerin temizlenmesine vede genellikle buzdolabınızda muhafaza ettiğiniz bu besinlerin kuşlara ilk olarak verilmesine özen gösterilmelidir.aksi takdirde zaten narin bir bünyeye sahip olan kuşlarda önemli sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Yukarıda bahsettiğim besinlere ek olarak taze ıspanak yapraklarısemiz otu(marul)hariç vb.sulu bitkiler kuşlara haftada en az 3-4 gün verilmelidir.Çift halde bulunan muhabbet kuşları için bu diete ek olarak kalsiyum içeren ufalanmış yumurta kabuğu eklenebilir.Not:yumurta kabuğunu tek kuşlara vermenin bir sakıncası yoktur.Kafes şartları konusundadaima kuru muhafaza edilmesi şartıyla kafesin altına ince kum serilmesinde büyük fayda vardır.Hatta ince kumun üzerine bir miktar ince ağaç talaşıda konulabilir.

Değişik enfeksiyonların yaygın olduğu kış mevsiminde muhabbet kuşlarının hastalıklara karşı immune sistemlerini harekete geçirmek için Tentürdiyotu haftada 1 kez suluklarına 1-2 damla damlatmanız yeterlidir.Sonbahar kış mevsimlerinde muhabbet kuşlarının su ile banyo almaları veya fıskiyeli su ile temizlenmeleri oldukca sakıncalıdır.

Son olarakta geceleri kafesin içersine sarkıtılacak 0 wattlık bir ampül muhabbet kuşunuzun gerek gece soğundan az etkilenmesinigerekse ona yem yiyebilme imkanı sağlaması açısından çok yararlıdır.

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
eğitimi, kuşu, muhabbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhabbet Kuşu Konuşturma Eğitimi Nasıl Yapılır? Risque Evcil Hayvanlar 1 27 Nisan 2023 14:42
Muhabbet Kuşu Özellikleri Risque Evcil Hayvanlar 0 14 Ocak 2020 10:58
Lutino Muhabbet Kuşu Risque Evcil Hayvanlar 6 10 Ocak 2020 12:00
Muhabbet Kuşu Hakkında Ulker Evcil Hayvanlar 0 02 Kasım 2019 20:44
Muhabbet Kuşu Bakımı ve Eğitimi Zen Hayvanlar Alemi 0 02 Mart 2012 19:11