IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Ocak 2023, 14:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fındıklı tarçınlı kek




Bol fındıklı, tarçınlı ve az miktarla un ile hazırladığım kek çay yanına çok yakışıyor. Fındık ve tarçın aromasının ön planda olduğu leziz keki ılık olarak yemenizi öneririm.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Servis: Ortası delik yuvarlak kek kalıbında

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 - 35 dakika


Malzemeler:

200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;

1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıbı yağlamak için
1 yemek kaşığı fındık içi kırıntısı, kalıba serpmek için
3 M boy yumurta
100 gr toz şeker, yarım su bardağı
50 ml süt, yarım su bardağı
50 ml fındık yağı, yarım su bardağı
100 gr un, bir su bardağından bir parmak eksik
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu, rendelenmiş veya 1 yemek kaşığı portakal likörü
150 gr rondoda pirinç tanesi gibi çekilmiş fındık içi kırıntıları, 2 su bardağı (rondodan pirinç tanesi gibi çekilmiş ölçü).


Üzerine:

1 yemek kaşığı fındık içi kırıntıları
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

*Öncelikle tüm malzemelerinizi yarım saat önceden oda ısısına çıkartın.

*Kek kalıbını yağlayıp 1 yemek kaşığı fındık içi kırıntısını kalıba serpin ve hazırda bekletin.

*Yumurtaları ve şekeri köpükler oluşana kadar 3-4 dakika mikserle çırpın.

*Süt ve fındık yağını yumurtalı karışıma ekleyip el çırpıcısıyla karıştırın (bu aşamadan itibaren mikser kullanmıyoruz).

*Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp elekten geçirerek sıvı karışıma eklerken bir yandan karıştırın. En son fındık içi kırıntılarını ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştırıp kalıba dökün.

*170 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 30 - 35 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.


*Kek ılınınca kalıptan çıkartıp pudra şekeri ve fındık içi kırıntılarıyla süsleyin.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fındıklı Islak Kek Sarya Hamur İşleri 0 12 Mart 2021 15:58
Fındıklı Biscotti Violent Pastalar 0 15 Haziran 2012 16:26
Fındıklı Lor Kurabiyesi Liaaa Hamur İşleri 0 23 Nisan 2012 15:13
Rize - Fındıklı Ecrin Karadeniz Bölgesi 0 18 Şubat 2012 22:52
Fındıklı pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 14:01