IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Aralık 2022, 11:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Portakallı Merengli Tart




Portakallı Merengli Tart


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER


Tart hamuru için:
1.5 su bardağı un
150 gram tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı su

Portakallı dolgu için:
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
5 adet yumurtası
2.5 çay bardağı toz şeker

Mereng için:
4 adet yumurta akı
2.5 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
4-5 damla limon suyu,
1 tutam tuz

YAPILIŞI
Tart hamuru için un ve tereyağını mutfak robotu veya mikser yardımı ile ekmek kırıntısı halini alana kadar karıştırın. Pudraşekeri, yumurta ve su ilave edip toparlanana dek hamur karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla orta boy tart kalıbından biraz daha büyük olacak şekilde açın. Tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Tabanın kabarmasını önlemek için çatalla 4-5 yerinden delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Portakallı dolgu için nişasta, portakal suyu, su ve portakal kabuğunu tencereye alıp, kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarıları ile tozşekeri iyice çırpın. Yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ilave edin. Yeniden ocağa oturtup, 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirip tart hamurunun üzerine yayın. Mereng için yumurta aklarını kuru ve temiz cam bir kaba alıp tuz ilave edin ve mikserin düşük devrinde çırpmaya başlayın. Sonra hızlı devirde koyulaşmaya başlayana dek çırpın. Koyulaştığında tozşeker katıp karıştırın. Nişasta ve limon suyu ilave edip, karıştırma kabını ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene dek çırpın. Merengi portakallı dolgunun üzerine yayıp, spatula yardımıyla hafif şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Merengli Kremalı Pasta Desmont Pastalar 0 07 Şubat 2015 21:57
Merengli ve çilekli ekmek tatlısı Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:48
Merengli dondurma pastası Violent Pastalar 0 03 Temmuz 2012 11:19
Merengli ve Fındık Ezmeli Pasta Sim Tatlılar 0 29 Haziran 2012 13:09
Merengli Limon Tatlısı N999 Tatlılar 0 06 Haziran 2012 23:28