IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Aralık 2022, 11:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Enginarlı Kiş





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

4 adet enginar

300 gram kuşbaşı kuzu eti

Yeteri kadar su

1 çorba kaşığı limon suyu

1 adet soğan, 2-3 dal kereviz sapı

2 adet domates, 1 çay bardağı bezelye

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı silme un

5 dal kekik, tuz, karabiber

Hamuru için: 2 su bardağı un

1 adet yumurta

125 gram oda sıcaklığında tereyağı

Yarım su bardağı su, tuz

Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı su

YAPILIŞI

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Üzerine yumurta, tereyağı ve tuz koyup karıştırın. Azar azar su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlenmeye bırakın Diğer taraftan enginarları tuzlu ve limonlu suda 25 dakika haşlayın. Daha sonra sudan alıp kuşbaşı doğrayın ve kenara alın. Soğanı piyazlık, kereviz sapı ve domatesleri küp doğrayın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine tereyağı, un, kereviz sapı, bezelye ve domates koyup, 10 dakika kavurun. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip, 15-20 dakika pişirin. Tencereye enginar tuz, karabiber ve kıyılmış kekik katıp suyunu çekene dek pişirin. Ilınması için kenara alın. Dinlenen hamuru ikiye bölün. Bir parçasını merdane yardımıyla açın. Orta boy yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Hamuru kullanacağınız kabın tabanına, kenarları da kaplayacak ve bir parmak dışarı taşacak şekilde keserek yerleştirin. Enginarlı harcı hamurun üzerine boşaltın. Kalan hamuru açıp, kabın büyüklüğünde kesin ve harcın üzerine yerleştirin. Kabın dibine yerleştirdiğiniz hamurun dışarı sarkan kısımlarını iç kısma çevirin ve bastırarak üstteki hamura yapıştırın. 6 Yumurta sarısı ve suyu çırpıp bir fırça yardımı ile hamurun üzerine sürün. Küçük bir kurabiye kalıbı ile hamurun üst kısmını birkaç yerinden kesin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Enginarlı Sandviç Sarya Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 11 Ekim 2022 15:51
Enginarlı Bakla MeyRa Zeytinyağlılar 1 11 Ağustos 2022 18:11
Enginarlı Bakla MeyRa Zeytinyağlılar 0 04 Nisan 2020 01:35
Enginarlı Fava AngeL Zeytinyağlılar 0 14 Ocak 2015 02:49
Enginarlı İç Bakla Elysian Zeytinyağlılar 0 13 Mayıs 2014 14:25