17 Mayıs 2021, 15:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaytaz Böreği MALZEMELER Hamuru için; 10 gram kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 su bardağı ılık süt 1 çorba kaşığı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un 1 tatlı kaşığı tuz İçi için; 1 adet soğan 200 gram orta yağlı kıyma 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz, karabiber, pul biber, kimyon Maydanoz Hamurların üzerini yağlamak için; Yarım çay bardağı sıvı yağ YAPILIŞI Mayayı ılık süt ve şekerle çözdükten sonra yavaş yavaş hamur malzemelerini ekleyerek güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada iç malzemeyi hazırlayabilirsiniz. Soğanları rendeleyin. Kıyma, domates, maydanoz ve biber salçası, tuz, pul biber, kimyon ve karabiberi iyice karıştın. Hazır hale gelen hamuru 15 eşit parçaya bölerek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp, bohça şeklini vererek kare şekline yakın bir hamur elde edin. Üzerine iç harcı bolca koyduktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hamurların mayalanması için 1 saat bekletin ve önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun... | |
|
Etiketler |
kaytaz böreği, kaytaz böreği nasıl yapılır, kaytaz böreği tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaytaz böreği (Antakya) | Funda | Hamur İşleri | 2 | 26 Haziran 2019 11:42 |
Çin Böreği | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:03 |
Kaytaz Böreği | Violent | Hamur İşleri | 0 | 14 Haziran 2012 16:35 |
Kol Böreği | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Mart 2012 14:47 |
Çin Böreği | Afrodit | Hamur İşleri | 0 | 26 Ekim 2010 13:09 |