12 Mart 2021, 16:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | limonlu kek limonlu kek malzemeler: 300 gr. margarin 300 gr. (1+1/3 su bardağı) şeker 5 adet yumurta (sarısı beyazından ayrılmış) 9 yemek kaşığı limon suyu 3 limon kabuğu rendesi 300 gr. un (2 su bardağı+2 yemek kaşığı) 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 50 gr. çekilmiş badem 150 gr. pudra şekeri (1 tepeleme su bardağı) 1 limon yağlı kağıt hazırlanması: 1. Oda ısısında bekletilip yumuşatılmış margarini, şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyin. 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 limon kabuğu rendesi ilave edin. Un, kabartma tozu ve bademleri katıp karıştırın. 2. Yumurta akını kar gibi katılaşana kadar çırpın. Tahta kaşıkla çırpmadan karışıma ekleyin. Fırın tepsisini yaplı kağıtla kaplayın ve hamuru üze rine yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 25 dk. pişirin. (bizce bu süre 4dakika oldu. çünkü 25 dakikadan sonra üzeri yanmasın diye ısıyı 150'ye getirdik.) 3. Piştikten sonra kekin yüzeyine birçok yerinden bıçak veya kürdan batırın ve 4 yemek kaşığı limon suyunu üzerine gezdirin. Keki soğumaya bırakın. Pudra şekerini, geri kalan limon suyu ve rendesiyle karıştırıp keke sürün. (isterseniz üstünü de ince limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.) | |
|
Etiketler |
limonlu kek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Limonlu punch | Funda | İçkiler İçecekler | 0 | 10 Haziran 2019 16:32 |
Limonlu Browni | gul_perisi | İF'den Özgün Tarifler | 0 | 12 Mayıs 2018 16:50 |
Limonlu Bar | PySSyCaT | Tatlılar | 0 | 22 Ocak 2017 18:14 |
Limonlu ve peynirli sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:59 |
Limonlu Tereyağı Sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:47 |