12 Mart 2021, 15:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Armutlu ve Cevizli Kek Armutlu ve Cevizli Kek Armutlu ve Cevizli Kek Bardak ölçüleri Amerikan ölçülerine göre verilmiştir. Malzemeler: 3 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker (ben biraz daha az kullandım) yarım tatlı kaşığı karbonat yarım tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yumurta 1 tatlı kaşığı vanilya 2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım) 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz Hazırlanması: Fırını 175C'ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün. Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin. 20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın. | |
|
Etiketler |
armutlu ve cevizli kek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Armutlu Turta | Desmont | Pastalar | 0 | 01 Mart 2015 09:57 |
Armutlu Kakaolu Kek | AngeL | Kek Tarifleri | 0 | 15 Ocak 2015 01:32 |
Armutlu ve Cevizli Muffin | N999 | Kek Tarifleri | 2 | 12 Mart 2012 02:30 |
Armutlu tost | Sır | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 1 | 12 Şubat 2011 15:54 |
Armutlu yumuşak kek | YapraK | Kek Tarifleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:28 |