![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kunta Kinte Kunta Kinte Kunta Kinte: Malzemeler: yarım litreden biraz fazla süt 125gr tereyağı 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde) 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker Hazırlanması: Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin. Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kunta kinte |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kunta Kinte Tarifi | yoSun | Pastalar | 0 | 01 Ekim 2012 20:02 |
Kunta Kinte İçeceği | YapraK | İçkiler İçecekler | 0 | 22 Mart 2009 22:30 |