12 Mart 2021, 15:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli Mantarlı Börek Etli Mantarlı BörekTarifi (Resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Etli Mantarlı Börek Yapılışı Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Alıntıdır. | |
|
Etiketler |
etli mantarlı börek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pazılı Mantarlı Börek | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:37 |
Tavuk Etli ve Patatesli Börek | Zen | Hamur İşleri | 0 | 01 Şubat 2013 15:32 |
Mantarlı Soğanlı Börek | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 27 Aralık 2011 21:42 |
Bezelyeli Etli Börek | Süslü | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:24 |