08 Mart 2021, 19:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır? Malzemeler 300 gr. Tel kadayıf 1.5 su bardağı süt 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytin yağı 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Arası için: Sucuk ve kaşar Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır? Kadayıfı bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elinizle kopartarak kadayıfları küçük parçalara ayırın. Kadayıfların yarısını tavaya alıp, kenarlarını hafif yükselterek yayın. Üzerine dilimlenmiş kaşar ve ufalanmış sucukları dizin. Kalan kadayıfıda sucuk ve kaşarların üzerine yerleştirip elinizle sıkıca bastırın. Bir kavanoza yumurta, süt ve tuzu koyup kapağını kapatın ve iyice çalkalayın. Kadayıfın üzerine gezdirin. Ocağın büyük gözüne tavayı alıp, ocağın altını kısın. Alt kısım kızarınca bir servis tabağı yardımıyla böreği ters çevirin. İki tarafta kızaran böreği tavadan alıp dilimleyerek servis edin. | |
|
Etiketler |
kadayıf böreği nasıl yapılır? |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çarşaf böreği nasıl yapılır? | Feronia | Hamur İşleri | 0 | 28 Ekim 2018 14:15 |
Dızmana böreği nasıl yapılır? | Feronia | Hamur İşleri | 0 | 01 Ekim 2018 04:16 |
Külah Böreği nasıl yapılır? | Zen | Hamur İşleri | 0 | 07 Haziran 2013 11:45 |
Çarşaf Böreği Nasıl Yapılır | Sue | Hamur İşleri | 0 | 31 Temmuz 2012 13:25 |
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır | Liaaa | Tatlılar | 0 | 23 Nisan 2012 03:47 |