13 Ocak 2021, 13:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ekmek dolması Malzemeler: 1 adet orta boy yuvarlak ekmek 250 gr. yağsız kıyma 2 adet orta veya büyük baş soğan 3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin; 1 yemek kaşığı eritilmiş margarin Ekmek dolması tarifi hazırlanışı: - Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz. - Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz. - İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz. - Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz. - Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz. - Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz. - Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz. - Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz. - Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz. -Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz. -Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz | |
|
Etiketler |
ekmek dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İrmik Dolması | Elysian | Tatlılar | 0 | 23 Haziran 2014 13:11 |
Pazı Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 21 Nisan 2014 09:55 |
Sebze Dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:54 |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Ekmek Dolması | Sue | Dolma ve Sarmalar | 1 | 03 Ağustos 2012 18:52 |