11 Ocak 2021, 20:18 | #1 | |
Çevrimdışı ~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zerbet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Zerbet Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 1kgr un Yaklaşık 3 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru maya İç harcı; Kavurma Çökelik 1 adet kuru soğan Ceviz Yağlama için bitkisel yağ Zerbet Tarifi Yapılışı Ekmek hamuru kıvamında hamuru yoğuruyoruz. İç malzemeleri doğrayıp bir kapda karışıyoruz. Hamuru fazla bekletmeden bir tepsiye iki kat olacak şekilde önce büyük açıyoruz erimiş yağımızı sürüp tekrar yuvarlıyoruz. 10 dakika bekleyip tepsiye göre açıp ilk katı yağlanmış tepsiye yerleştirip üstüne iç harcı döküyoruz yağ döküp hafif üst hamuru da üstüne yerleştirip üstünü yağlayıp elle bastırıyoruz. Hafiften 150 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
__________________ Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine... Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
tarifi, zerbet |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |