11 Ocak 2021, 20:12 | #1 | |
Çevrimdışı ~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şam Börek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Şam Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Su İç harcı için 500 gram kıyma 2 büyük boy soğan Sıvıyağ Tuz Karabiber, pul biber, kimyon Maydanoz Şam Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle un, su, tuz ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin üstünü bu bezle örtün. Daha sonra kıymayı bi tava alın biraz sıvı yağ tuz ekleyip ocağın altını açın. Bu arada soğanları küçük küçük doğrayıp suyunu çekmiş olan kıymanın içine ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre baharatları ekleyip karıştırın 5 dakika sonra ocağın altını kapatıp ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Daha sonra hamuru bezelere ayırıp oklava yardımıyla yuvarlak bir şekilde açın kıymalı harcı bi kenarına koyun yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın. Daha sonra gözleme tavasında böreğin üst kısmını fırça yardımıyla ile sıvı yağ sürüp kızartın. Afiyet olsun
__________________ Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine... Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
boregi, sam, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Boş Börek | Violent | Hamur İşleri | 0 | 31 Mayıs 2013 20:37 |
Krep Börek | N999 | Hamur İşleri | 1 | 28 Ocak 2012 08:28 |
Çıtır Börek | Sevda | Hamur İşleri | 1 | 27 Aralık 2011 22:06 |
Çiğ Börek | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 07 Mayıs 2009 12:55 |