11 Ocak 2021, 20:10 | #1 | |
Çevrimdışı ~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Midye Börek (Çıtır Çıtır) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Midye Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka Peynir ve maydanoz Sosu için ; 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke (Hangi sirke olursa fark etmez ) 2 buçuk yemek kaşığı un Midye Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı İlk olarak sos için malzemeleri karıştırıp hazırlayın. Tezgahın üzerine yufkayı serip dört eşit parçaya kesin. Kestiğiniz parçanın üzerine hazırladığımız sostan sürüp yufkanın uç kısmı geniş kenarına doğru büzerek çekin. Açık kalan uçları ortada üst üste gelecek şekilde birleştirin. Birleştirdiğiniz yere dilediğiniz iç malzemeden koyup kenarlarını kapatarak çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
__________________ Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine... Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
midye borek, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çıtır Çıtır: İstavrit Tava Tarifi | Beatrice | Deniz Ürünleri | 0 | 16 Ocak 2019 22:35 |
Hazır Yufka İle Çıtır Çıtır Kruvasan Börek | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 06 Mart 2018 09:49 |
Patatesli Çıtır Börek | oneofgirl | Hamur İşleri | 5 | 23 Ekim 2013 00:03 |
Çıtır Börek | Sevda | Hamur İşleri | 1 | 27 Aralık 2011 22:06 |
Elmalı Çıtır Börek | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:23 |