03 Şubat 2020, 22:48 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | ŞİŞTE BURGER TARİFİ 500 gr döş kıyma 1 çorba kaşığı galeta unu 1 çorba kaşığı tane hardal 1 çorba kaşığı pekmez 1 çorba kaşığı sirke 1 yumurta 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz 12 – 15 adet yağlı boş sandviç ekmeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Maharet hamburgerin köftesindedir. Genelde Worcestershire sosu kullanılır. Ben bu hamburgerde kullanacağım sosu ülkemizin malzemeleri ile uyarlamak istedim. Bana bu konuda pekmez ve sirke yardımcı oldu. Etin en lezzetli yeri olan döş kısmını kullanın. 500 gr dana döş kıymayı, 1 çorba kaşığı galeta ununu, 1 çorba kaşığı tane hardalı, 1 çorba kaşığı pekmezi, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı karabiberi ve tuzu karıştırın. Çok fazla yoğurmayın, kıymanın malzemeler ile karışması yeterli. Kişi başı 50 gr edecek şekilde parçalar ayırın ve küçük köfteler yapın. Izgarada, sevdiğiniz pişkinlik derecesinde; az, orta veya iyi, pişirin. Daha sulu bir hamburger elde etmek istiyorsanız çok fazla pişirmemelisiniz. Bu sırada pastaneden aldığınız yağlı boş sandviç ekmeklerini ortadan ikiye kesin ve içlerinde iz çıkana kadar ızgara edin. Önce pişirdiğiniz ekmeğin alt kısmını sonra köfteyi daha sonra da ekmeğin üst kısmını şişe geçirin. Bu kadar güzel bir karışım ekstra hiçbir şeye ihtiyaç duymayacak ama daha belirgin tatlar isteyenler için turşu ya da hardal tavsiye edebilirim. | |
|
Etiketler |
şişte burger tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
EVDE BİG MAC TARİFİ | Beatrice | Hamur İşleri | 6 | 03 Şubat 2020 23:24 |
ARBY’S DELUXE BURGER TARİFİ | Beatrice | Hamur İşleri | 0 | 03 Şubat 2020 22:43 |
NOODLE TARİFİ | Beatrice | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Ekim 2019 08:17 |
BERLİNER TARİFİ | Ece | Hamur İşleri | 0 | 22 Ocak 2018 15:24 |
Saniş Burger | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 05 Haziran 2014 20:30 |