Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
KAÇ KİŞİLİK; 2 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ;10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ; 20 dakika
Pofuduk Krep Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
3/4 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
3 yemek kaşığı Luna Tereyağlı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Pofuduk Krep Tarifinin Püf Noktası
Malzemeleri çok çırpmamaya özen gösterin. Sadece birbirleriyle bütünleşmelerini sağlayın. Dilerseniz içine vanilya özütü, muskat rendesi ve limon kabuğu rendesi de ilave edebilir, tatlandırabilirsiniz. Dilerseniz tuz oranını arttırarak daha tuzlu bir tat elde edebilirsiniz.
Pofuduk Krep Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırını ve tavayı mutlaka önden çok iyi biçimde ısıtın. Pofuduk krep fırından çıktıktan sonra hacminde küçülmeler ve çökmeler gözlemleyeceksiniz. Bunlar çok normal, endişe etmeyin.
Pofuduk Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın ve döküm tavanızı fırına ısınması için koyun.
Yumurtaları bir kabın içine kırın.
Üzerine un, süt, şeker ve tuzu ilave edin.
Tüm malzemeler ıslanana ve birbirine karışına kadar çırpın. Ancak çok çırpmamaya özen gösterin. Birbirlerine yedirin.
Fırından ısınan tavanızı çıkarın ve Luna Tereyağlı'yı içine atın ve tavanın ısısında tahta kaşık yardımıyla gezdirerek erimesini sağlayın.
Ardından hazırladığınız karışımı tavanın içine aktarın ve tavayı fırına verin.
Yaklaşık 15-20 dakika kadar fansız programda 180 derecede pişirin.
Kenarlarından çokça kabardığında ve kızardığında fırından alın. Fırından aldığınızda çökme yaşayacaktır. Ardından üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Pofuduk Krep Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini çilek ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edebileceğiniz gibi dilediğiniz meyvelerle ya da Luna Tereyağlı ve peynirle de servis edebilirsiniz.