![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Venedik Poğaçası Malzemeler: 3 su bardağı un 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 paket margarin 1 paket yaş maya 1 su bardağı lor peyniri 1 demet ince kıyılmış dereotu 1 su bardağı rendelenmiş havuç 1 demet maydanoz 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuzot Üzeri için 2 yumurta sarısı ve susam Hazırlanışı: Unu eleyip ortasını açalım. Yaş mayayı ortasına koyup ılık su ile eritelim. Sonra şekeri tuzu tuzotu yumurtayı dereotunu maydanozun yarısını havucu ve margarini koyup kulak memesi kıvamında yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp un serpilmiş tezgahın üzerinde yuvarlayalım. Sonra ortasına avucumuzun içi ile çukurlar açalım. Lor peyniri ve kalan maydonozu karıştırıp çukurlara koyalım. Hamuru kapatıp peynirin hamurun içinde kalmasını sağlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin 15 dk kadar mayasının gelmesini bekledikten sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim Alıntı | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
venedik poğaçası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Soğanlı Mısırlı Ekmek Poğaçası | Sır | Hamur İşleri | 3 | 17 Aralık 2019 13:12 |
Karaköy Poğaçası | PySSyCaT | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2017 15:20 |
Ay Poğaçası | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Mart 2012 14:49 |
Urfa poğaçası (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:30 |
Zeytinli pilavuna poğaçası (kıbrıs) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:58 |