06 Ekim 2019, 08:27 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çift katlı pizza tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamuru İçin, 500gr, 4,5 su bardağı, beyaz un 300 ml, 1+ 1 bardaktan 2 parmak eksik, su 1 paket instant maya 4 çorba kaşığı zeytin yağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet pizza için, 4 dolu çorba kaşığı domates püresi 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 silme çay kaşığı tuz 1 silme çay kaşığı karabiber Yarım kırmızı soğan 1 çorba kaşığı pesto sos 4-5 yaprak roka 1 avuç galeta unu Geniş bir kaseye 500 gr beyaz un, 300 gr su, 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup iyice karışana kadar önce kasede yoğurun. • Ardından tezgaha alıp iyice pürüzsüz bir hale gelene kadar 5-6 dakika kadar yoğurun. • Ardından hamuru 4 eşit bezeye ayırıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine koyup üzerlerini nemli bir bezle örtün. • Bezeleri yaparken elinizi hamurun üzerine kafes gibi yerleştirin avucunuzun içiyle yukarıdan biraz bastırırken parmaklarınızla da yuvarlak şeklini verin. • Oda sıcaklığında 1 saat hamurlar kabarana kadar bekletin. Hava serin veya kış ayı ise bu süre 1,5 saate kadar çıkabilir. • Fırını 240 derecede altlı üstlü çalıştırıp en alt rafına varsa fırın taşı yoksa, fırın tepsisinin ters bir şekilde yerleştirin ve ısıtmaya başlayın. • Pizza sosu için 4 çorba kaşığı domates püresinin üzerine 1 diş sarımsak ezin. 2 çorba kaşığı zeytinyağı, birer silme çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. • Pizza içinse yarım kırmızı soğanı ay ay doğrayın. • 200 gr kaşar peyniri ince ince dilimleyin. 100 gr kadar kaşar peyniri ise rendeleyin. • 50 gr İzmir tulumunu ince ince doğrayın. • Bezelerden birini alıp kesme tahtası veya fırıncı küreğinin üzerinde altına biraz galeta unu serperek açmaya başlayın. • Elinizle çeke çeke açabilirsiniz. Zorlanırsanız tabii ki merdane de kullanabilirsiniz. • 1 karıştan biraz daha fazla açılınca içine ince ince dilimlediğiniz 200 gr kaşar peyniri ve 50 gr İzmir tulumunu yerleştirin. • İkinci hamuru da aynı şekilde biraz galeta unu serpip tezgahta açın ve ilk hamurun üzerine yerleştirip kenarlarını el dikişi yapar gibi, poğaça kapatır gibi alttan üste katlayarak kapatın. • Üzerine hazırladığınız pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşarların yarısından biraz azını yerleştirin. • Ay ay doğradığınız kırmızı soğanları. 2 çorba kaşığı doğranmış yeşil zeytini serpin. Son olarak tercihe bağlı olarak 1 çorba kaşığı kadar pesto sosu parça parça üzerine koyunca artık fırına vermeye hazır. • Pizzayı ısınmış fırın taşının üzerine koyun. 10 dakika bu şekilde pişirdikten sonra kalan kaşar peynirleri de serpin ve 5 dakika daha pişirince kaşarları güzelce erimiş pizzanız hazır. • Üzerine birkaç yaprak roka atıp biraz tazelik de katınca afiyetle yemeniz için hazır. Afiyet olsun! Alıntı
__________________ I suffered, I learned, I changed.. | |
|
Etiketler |
ciftkatli, lezzetli, pizza, tarif |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yufkalı Pizza tarifi | Lcia | Hamur İşleri | 0 | 20 Ocak 2015 18:05 |
Katlı Pasta Tarifi | Amelia | Pastalar | 0 | 16 Temmuz 2014 16:31 |
İki Katlı Kanepe Tarifi | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 31 Mayıs 2014 13:11 |
Katlı kesgen tarifi | Violent | Tatlılar | 0 | 23 Mayıs 2013 19:46 |
Pizza Tarifi Resimli | AnqeL | Hamur İşleri | 1 | 20 Mart 2012 00:29 |