20 Nisan 2019, 14:50 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ankara Ketesi (Kıkırdaklı/Kuyruklu Kete) Ankara Ketesi (Kıkırdaklı/Kuyruklu Kete) Tarifi İçin Malzemeler 250 gr kuyruk yağı(Küçükbaş hayvanların kuyruk yağı oluyor kasaplarda bulabilirsiniz kıyma gibi çektirin) 2 yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 su bardağı yoğurt (peynir altı suyu kullandım) 1 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 6-7 su bardağı un (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak ) Ankara Ketesi (Kıkırdaklı/Kuyruklu Kete) Tarifi Yapılışı Kuyruğu küçük bir tencerede ağzı kapalı kısık ateşte eritelim. Tüm malzemeleri erimiş kuyruk ve yağıyla birlikte unu yavaş ekleyerek yoğurma kabına alıp ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Yağladığımız fırın tepsimize hamurumuzu yayalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çatalla üzerini çizerek şekil verelim. Dilimlediğimiz hamurumuzu 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ankara ketemiz hazır ☺️ ❗️Hayvansal ürünleri sevenler kesin denemeli dışı kıtır içi yumuşak kıyıd kıyır enfes bir hamurişi 🙋🏻*♀️ Ankara nın meşhuru çooook sadece gri değil memleketim 💜 Afiyetler😋 Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese | |
|
Etiketler |
ankara, kete |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıkırdaklı Balıklar | Liaaa | Hayvanlar Alemi | 0 | 12 Nisan 2012 02:46 |
Kayseri ketesi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ocak 2011 08:38 |
Kete (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:03 |
Ankara ketesi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:55 |