IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Ekim 2018, 13:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tahinli pekmezli çörek tarifi




Tahinli pekmezli çörek tarifi

Müjgan Yurtseven'den tahinli pekmezli çörekler tarifi!
Tahin ve pekmez karışımının çok yakıştığı tam buğday unlu, leziz çörekleri ön mayalamaya gerek olmadan, sadece tepsi mayası ile kısa sürede hazırlayıp pişirebilirsiniz.

Servis:
Büyük boy dikdörtgen veya kare fırın kabı

Hazırlama, mayalandırma süresi:
20 + 35 dakika

Pişirme süresi:
35 dakika

Malzemeler:
(200 ml lik klasik su bardağı ölçüsüyle)
500 gr tam buğday unu, 4 - 4,5 su bardağı

1 paket instant kuru maya, 10 gr
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı bal
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

*2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı, çörekleri açarken kullanmak için

İç harcı:
Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı pekmez

Üzerine:
1 yumurta, çırpılmış
Susam, haşhaş tohumları



Yapılışı:

Fırın kabını fırın kağıdı ile kaplayın.

Tahin ve pekmezi karıştırın (ön hazırlıklar işimizi kolaylaştıracaktır).

Unu eleyerek karıştırma kabına alın. Mayayı ekleyerek harmanlayın.

Süte balı ekleyip karıştırarak eritin, su, tuz ve zeytinyağını ilave edin.

Sütlü karışımı un ve maya karışımına yavaş yavaş eklerken bir yandan yoğurun (yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz).

Hamuru 15 eşit parçaya ayırın (hamur yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda olduğundan, hafifçe zeytinyağı sürülmüş silikon mat üzerinde açmak kolaylık sağlayacaktır).

Elinizi zeytinyağına batırarak her birini 10*20 cm lik dikdörtgenler halinde açın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı tahin ve pekmez karışımından sürerek 5*20 cm olacak gibi uzunlamasına ikiye katlayın, çekiştirip kendi etrafında döndürerek ucunu ortasına gelecek gibi sabitleyin.

Hazırladığınız hamurları birbirlerine değmeyecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp susam ve haşhaş gibi arzu ettiğiniz tohumlardan serpin.

5 dakika önceden 50 derece sıcaklığa ayarlanmış fırına verin ve hamurlar iki katı hacme ulaşana kadar bekletin (30-35 dakika). Hamurlar kabardıktan sonra fırın sıcaklığını 180 dereceye alın (bu aşamada tepsiyi fırından çıkartmayın!), yaklaşık 35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sıcak veya ılık olarak servis edin.


Afiyetle sevgiyle kalın…
Haberturk

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
çörek, pekmez, tahin, tarif


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tahinli Çörek AngeL Hamur İşleri 0 14 Ocak 2015 02:29
Tahin Pekmezli Katmer Tarifi Elysian Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 04 Temmuz 2014 12:37
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi oneofgirl Tatlılar 0 02 Ağustos 2013 17:51
Tahinli Kek Tarifi Zen Kek Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 00:17
Tahinli çörek (kütahya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 23:23