09 Ekim 2018, 13:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tahinli pekmezli çörek tarifi Tahinli pekmezli çörek tarifi Müjgan Yurtseven'den tahinli pekmezli çörekler tarifi! Tahin ve pekmez karışımının çok yakıştığı tam buğday unlu, leziz çörekleri ön mayalamaya gerek olmadan, sadece tepsi mayası ile kısa sürede hazırlayıp pişirebilirsiniz. Servis: Büyük boy dikdörtgen veya kare fırın kabı Hazırlama, mayalandırma süresi: 20 + 35 dakika Pişirme süresi: 35 dakika Malzemeler: (200 ml lik klasik su bardağı ölçüsüyle) 500 gr tam buğday unu, 4 - 4,5 su bardağı 1 paket instant kuru maya, 10 gr 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı bal 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı *2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı, çörekleri açarken kullanmak için İç harcı: Yarım su bardağı tahin Yarım su bardağı pekmez Üzerine: 1 yumurta, çırpılmış Susam, haşhaş tohumları Yapılışı: Fırın kabını fırın kağıdı ile kaplayın. Tahin ve pekmezi karıştırın (ön hazırlıklar işimizi kolaylaştıracaktır). Unu eleyerek karıştırma kabına alın. Mayayı ekleyerek harmanlayın. Süte balı ekleyip karıştırarak eritin, su, tuz ve zeytinyağını ilave edin. Sütlü karışımı un ve maya karışımına yavaş yavaş eklerken bir yandan yoğurun (yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz). Hamuru 15 eşit parçaya ayırın (hamur yumuşak ve ele yapışan bir kıvamda olduğundan, hafifçe zeytinyağı sürülmüş silikon mat üzerinde açmak kolaylık sağlayacaktır). Elinizi zeytinyağına batırarak her birini 10*20 cm lik dikdörtgenler halinde açın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı tahin ve pekmez karışımından sürerek 5*20 cm olacak gibi uzunlamasına ikiye katlayın, çekiştirip kendi etrafında döndürerek ucunu ortasına gelecek gibi sabitleyin. Hazırladığınız hamurları birbirlerine değmeyecek şekilde fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp susam ve haşhaş gibi arzu ettiğiniz tohumlardan serpin. 5 dakika önceden 50 derece sıcaklığa ayarlanmış fırına verin ve hamurlar iki katı hacme ulaşana kadar bekletin (30-35 dakika). Hamurlar kabardıktan sonra fırın sıcaklığını 180 dereceye alın (bu aşamada tepsiyi fırından çıkartmayın!), yaklaşık 35 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis edin. Afiyetle sevgiyle kalın… Haberturk
__________________ Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum ! Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma. Sen daima dalgalanacaksın Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
çörek, pekmez, tahin, tarif |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tahinli Çörek | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:29 |
Tahin Pekmezli Katmer Tarifi | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 04 Temmuz 2014 12:37 |
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:51 |
Tahinli Kek Tarifi | Zen | Kek Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 00:17 |
Tahinli çörek (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:23 |