01 Mayıs 2018, 20:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fındıklı Gelin Bohçası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: – 1 yumurta – 1 çay bardağı süt – Yarım çay bardağı sıvıyağ – Yarım çay bardağı su – 3 çorba kasığı sirke – 1 paket kabartma toz – Aldığı kadar un – Nişasta – Fındık ezmesi – Fındık – 125 gr. tereyağı – 4 su bardağı toz şeker – 3 su bardağı su – Yarım limon Hazırlanışı: AÇMAK İÇİN GEREKENLER: nişasta İÇ HARCI İÇİN GEREKENLER: fındık ezmesi fındık ÜZERİ İÇİN GEREKENLER: 125 gr. tereyağı ŞERBETİ İÇİN GEREKENLER: 4 su b. toz şeker 3 su b. su yarım limon Hazırlanışı: Yumurtayı karıştırma kabına kırıyoruz. Sütünü, sıvıyağı, sirkeyi ve suyu döküyoruz. Sıvıları çırparak karıştırıyoruz. 2 çorba k. tepeleme un koyuyoruz, peşinden kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz. 7 kaşık daha tepeleme un ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Toplamda 9 kaşık un ekliyoruz. Sert bir hamur elde ediyoruz. Hamuru uzun ince bir fitil haline getiriyoruz. Hamuru 25 eşit parçaya kesiyoruz. Bezeleri yuvarlıyoruz ve üstlerine nişasta serperek merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurların aralarına nişasta serpiyoruz ve üstüste diziyoruz. Merdaneyle ince bir hamur elde edene kadar açıyoruz. Büyük hamurdan da iri kareler kesiyoruz. Fındığı doğrayıcıdan geçirip öğütüyoruz. Kestiğimiz karelerin ortasına bir kaşık fındık ezmesi koyuyoruz. Üstüne de fındık döküyoruz. Kare hamurun önce çarpraz iki köşesini ortada birleştiriyoruz. Sonra diğer iki köşesini ortaya getirip birleştiriyoruz. Hazırladığımız bohçaları yağlanmış fırın tepsine diziyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve fırçayla bohçaların üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Altını kapatıp 10 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Fırından tatlımızı çıkarıyoruz, onun da ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletiyoruz. Sonrasında kepçeyle şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun…
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
Etiketler |
fındıklıgelinbohçası, hamurişleri, yemektarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Altın Kesesi - Damat Bohçası Tatlısı | Lcia | Tatlılar | 0 | 27 Kasım 2014 00:05 |
Karidesli balık bohçası tarifi | Lykia | Deniz Ürünleri | 0 | 02 Eylül 2014 18:34 |
Dantel Damat Bohçası Örnekleri | Violent | Evlilik Hazırlıkları | 0 | 21 Mayıs 2013 21:34 |
Damat Bohçası Örnekleri. | Zen | Aile Evlilik ve Çocuklar | 0 | 24 Aralık 2012 15:22 |