20 Mart 2016, 17:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karalahanalı tava böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı soda 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 3 yufka İç harcı için 1 soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 500 g karalahana 100 g rendelenmiş lor peyniri 100 g rendelenmiş beyaz peynir 50 g rendelenmiş dil peyniri 1 tutam rendelenmiş muskat Üzeri için Taze kekik Hazırlanışı: Süt, soda, yoğurt, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede çırpın. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İri doğradığınız karalahanayı ilave edip karalahana yumuşayana kadar soteleyin. Rendelenmiş peynirler ve muskatı ilave edip ocaktan alın. Döküm bir tavada bir yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Tavanın tabanına yanlarından sarkacak şekilde bir kat yufka serin. Sodalı karışımdan bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün. Kalan yufkalardan bir tanesini ortadan ikiye kesip kenarlardan sarkmayacak şekilde tavaya alın. üzerine tekrar sodalı karışımdan sürün. Karalahanalı harcın tamamını yufkaların üzerine yayıp üzerini kalan yarım yufka ile kapatın ve tekrar sodalı harçtan sürün. Kalan yufkayı da üzerine kapatın ve kalan sodalı harcı sürün. Böreğin her iki tarafını da kızartın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış.. Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
hamur isleri tarifleri, karalahanali tava boregi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mırlan Tava | Desmont | Deniz Ürünleri | 0 | 28 Aralık 2014 10:15 |
Kalkan Tava | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Ocak 2012 23:00 |
Karides Tava | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 14 Ağustos 2010 13:15 |
Elbasan Tava | CheeRFuL | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:19 |