06 Şubat 2015, 16:49 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Beşamel Soslu Tavuklu Krep Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Krebi için, bir kaseye 1 adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine 1 su bardağı suyu ve 1 çay bardağı sütü boşaltıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Malzeme Listesi Krep İçin: 1 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Su 1 Çay Bardağı Süt Tuz Kıymalı Harç İçin: 1 Adet Soğan 150 Gram Kıyma 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Diş Sarımsak Sıvıyağ Karabiber Tuz Beşamel Sosu İçin: 2 Yemek Kaşığı Tereyağı 2 Su Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Un Karabiber Tuz Üzeri İçin: 1 Kase Kaşar Peyniri Rendesi Hazırlanışı: Beşamel soslu krep sarma tarifimizin ilk önce krebini hazırlamaya başlıyoruz. Krebi için, bir kaseye 1 adet yumurtayı kırıyoruz. Üzerine 1 su bardağı suyu ve 1 çay bardağı sütü boşaltıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ardından 1 su bardağı unu ekliyoruz. Tuz da serpiyoruz. Krep harcını iyice karıştırıyoruz. Tahin kıvamında bir harç elde ediyoruz. Tavaya biraz sıvıyağ sürüyoruz. Krep harcından bir kepçe alarak tavanın ortasına boşaltıyoruz. Daha sonra tavayı sağa sola çevirerek krep harcının yayılmasını sağlıyoruz. Orta ateşte alt üst çevirerek pişiriyoruz. Bu şekilde tüm krep harcımızı pişiriyoruz. Pişen krepleri düz bir tabağa alıyoruz. Ayrı bir tarafta da beşamel soslu krep sarma tarifimizin iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Soğanı küp küp doğruyoruz. Sarımsağı da ince kıyıyoruz. Ayrı bir tavaya biraz sıvıyağ döküyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsakları alıyoruz. Kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine kıymayı ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma da kavrulduktan sonra üzerine yemek kaşığı domates salçasını ekliyoruz. Birkaç dakika daha kavuruyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Kıymalı harç piştikten sonra ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Kıymalı harcımız ılımaya başlarken, tezgaha pişirdiğimiz krepleri seriyoruz. Kenarlarına kıymalı harçtan paylaştırarak koyuyoruz. Daha sonra krebimizi kenarlarını iç harcın üzerine kapatıp, rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm krepleri ve kıymalı harcı bu şekilde hazırlıyoruz. Yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına krep sarmalarımızı diziyoruz. Diğer taraftan beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı unu boşaltıyoruz. Çırpma teliyle kavuruyoruz. Unun kokusu çıktıktan sonra üzerine 2 su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş döküyoruz. Bir yandan da karıştıramaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Beşamel sos, kaynayıp, kıvamını aldıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Cam fırın kabındaki krep sarmaların üzerine gezdirerek döküyoruz. Ardından beşamel soslu krep sarmaların üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişiriyoruz. Hazır olan beşamel soslu krep sarma yemeğimizi sıcak olarak servise hazırlıyoruz. | |
|
Etiketler |
beşamel, krep, soslu, tarifi, tavuklu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beşamel Soslu Makarna Tarifi | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:27 |
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar | Cappy | Sebze Yemekleri | 0 | 11 Mayıs 2014 02:26 |
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi | oneofgirl | Tavuk Yemekleri | 0 | 29 Temmuz 2013 20:04 |
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi | Burce | Sebze Yemekleri | 0 | 19 Haziran 2012 21:15 |
Beşamel Soslu Sebzeli Krep | Violent | Sebze Yemekleri | 0 | 13 Haziran 2012 21:04 |