20 Ocak 2015, 18:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Malatya Biliği 4,5 su bardağı un yarım paket yaş maya 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çorba kaşığı tereyağı 2 yumurta tuz su ÜZERİ İÇİN: yumurta sarısı çörekotu susam haşhaş HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine 1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz, gerisi mayanın üzerine kırıyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Biraz da ılık su döküyoruz. Sıvılarla önce mayayı eritiyoruz. Kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru iyice özleşene kadar yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz. Yuvarlak fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Hamurun ortasını delip halkayı büyütüyoruz. Simit şekline getiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Susam, çörekotu ve haşhaş serperek mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. | |
|
Etiketler |
biliği, malatya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Malatya - Kuluncak | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 20 Ağustos 2011 20:23 |
Malatya | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:38 |
Malatya Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:48 |