14 Ocak 2015, 02:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dolgulu Akdeniz Ekmeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 750 gr. un 375 ml. su 150 ml. zeytinyağı 15 gr. tuz 20 gr. yaş maya 1 tutam toz şeker Üstü için: 50 ml. zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik ½ çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı deniz tuzu 2 diş sarımsak / püre yapılmış İç malzemesi: 200 gr.kıyma 1 demet ıspanak 1 havuç rendesi 200 gr. mantar 1/2 kök kereviz rendesi 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak Tuz-karabiber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 20 gr. mayayı oda ısısında 375 ml. suda eritin. 750 gr.unu eleyerek hamur küvetine alın, tuzu ve şekeri ekleyip harmanlayın. Unun ortasına havuz açıp mayalı suyu ve 150 ml. zeytinyağını ekleyin. Parmaklarınızla fazla mıncıklamadan iyice yoğurun. Gluten bağı olması için çok iyi yoğurulması gerekiyor. Yoğurma sırasında elinize yapışırsa elinizi biraz zeytinyağı ile yağlayın ve devam edin. Extra un kesinlikle kullanmayın. Hamuru çukur derin bir kaba alın, üzerine streç film çekin, hava almamasına özen gösterin, hamur yüzeyi kurumamalıdır. 1,5 saat mayaya bırakın. Bu sırada iç malzeme için geniş bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Küp şeklinde doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşince 200 gr. kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş havucu, kök kereviz rendesini, sarımsağı, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 dakika kavurun. İnce doğranmış mantarları da tavaya koyun ve kavurmaya devam edin. En son ıspanağı ekleyip, tavadaki bütün su çekene kadar pişirin. Hamur mayalanınca 2 katına çıkacaktır. 2 eşit parçaya ayırın. Birini fırın tepsisinin altına yayın, arasına kıyma harcnıı doldurun. Harcın sıcak ve sulu olmaması gerekiyor. Üzerine 2. hamuru koyun, parmaklarınızla derin çukurlar açın. Üst katmana biraz daha zeytinyağı gezdirin. Üzerini tekrar kapatıp 30 dakika daha mayaya yatırın. 2. maya da tamamlandığında 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ekmek pişerken, bir kapta 50 ml. zeytinyağı, sarımsak püresi, 1/2 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı kekiği karıştırın. Fırından çıkan ekmeğe hemen bu karışımı fırça ile sürün, üzerine1 çay kaşığı iri deniz tuzu serpiştirin. 30 dakika soğumaya bırakın ve servis edin. (pişirdiğiniz tepside bekletirseniz tabanı nemli kalır. Mümkünse ilk 10 dakika kabında ardından altından hava geçişi olan bir tel üzerinde bekletin.) | |
|
Etiketler |
akdeniz, dolgulu, ekmeği |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çikolata dolgulu macaron | Seyra | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 1 | 28 Eylül 2014 22:32 |
Dolgulu Kule | PySSyCaT | Çevre Terimleri Sözlüğü | 0 | 26 Eylül 2014 13:37 |
Baba Ekmeği Zindan Ekmeği Koca Ekmeği Meydan Ekmeği Atasözünün Anlamı ve Açıklaması | Amelia | Atasözleri ve Deyimler | 0 | 19 Haziran 2014 21:55 |
Halil Akdeniz Biyografisi - Halil Akdeniz Hayatı - Halil Akdeniz Kimdir? | AftieL | Ressamlar | 0 | 15 Mayıs 2014 07:53 |
Peynir Dolgulu Biber | N999 | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 01 Şubat 2012 20:29 |