14 Ocak 2015, 02:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sarıyer Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sarıyer Böreği Malzemeleri Baklavalık yufka 3 yemek kaşığı tereyağı 4 yumurta 4-5 bardak süt 1 tutam tuz İç Harcı için Malzemeler 400 gr. kıyma 2 soğan 1 avuç kuş üzümü ( ıslanmış ) 2 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz-karabiber Soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Soğanları ilave edip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Kuş üzümü ve fıstığı ekleyin, tuz ve karabiberle baharatlandırın ve kenara alıp soğumaya bırakın. Yumurta, süt, 1 yemek kaşığı erimiş tereyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Tezgahınıza 4 kat yufkayı üst üste koyun. Sütlü karışımdan en üstüne sürün. Kavurduğunuz kıymadan yufkanın uzun kısmına alın ve yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın. Fırın kabınızın şekline göre böreklerinizi yerleştirin. Tepsinizin büyüklüğüne göre bu işlemi tepsiniz dolana kadar devam edin. Tepsiniz dolduktan sonra kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine dökün. Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını iyice kızdırın. Böreklerin üstünün yağlanmasını sağlayın. 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika üstü kızarana kadar pişirin. | |
|
Etiketler |
böreği, sarıyer |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kolay Sarıyer Böreği | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 21 Nisan 2014 09:59 |
Istanbul - Sarıyer | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 03 Aralık 2011 10:26 |
İSTANBUL / Sarıyer | Sır | Marmara Bölgesi | 0 | 13 Mart 2011 21:37 |
sarıyer konusu | PuSAt | Haber Arşivi | 0 | 24 Mart 2006 09:40 |