14 Ocak 2015, 02:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı Mantarlı Çörek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kıymalı Mantarlı Çörek Malzemeleri 2 adet yumurta 100 gr. ayçiçeği yağı 300 gr. yoğurt 300 gr. un 1 paket – 10 gr. kabartma tozu Tuz Ortası için Malzemeler 1 adet soğan 2 diş sarımsak 300 gr. kültür mantarı 250 gr. dana kıyma Tuz Karabiber Soğan ve sarımsağı yemeklik, mantarları dilim doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı ekleyin, soğanı kavurun. Soğan biraz renk aldığında kıymayı ekleyin, kavurmaya devam edin. Kıyma tamamen piştiğinde sarımsak ve mantarları ekleyin, mantarlar piştiğinde ateşten alın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Hamuru için olan tüm malzemeyi çırparak homojen bir hale getirin, kıvamı size çok katı gelirse biraz suyla açabilirsiniz. Fırın kabınızı yağlayın, harcın yarısını içine aktarın. Üzerine hazırladığınız kıymalı, mantarlı harçın tamamını dökün ve hamurun kalanını da en üstüne döküp yayın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin ve ılık servis edin. | |
|
Etiketler |
çörek, kıymalı, mantarlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kiymali Çörek | Seyra | Hamur İşleri | 0 | 18 Eylül 2014 23:10 |
Zeytinli Çörek | Zen | Hamur İşleri | 0 | 24 Mayıs 2013 20:29 |
Çikolatalı Çörek | N999 | Pastalar | 0 | 08 Şubat 2012 00:08 |
Çörek kolyeler! | Ruj | Ah Kadınlar | 1 | 21 Ekim 2010 21:11 |
Mantarlı Kıymalı Midye Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:55 |