14 Ocak 2015, 02:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kömbe Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kömbe Malzemeleri Hamuru için Malzemeler 6 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı süzme yoğurt ½ su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker İç harç için Malzemeler 2 bağ ıspanak 1 adet kuru soğan 4 adet çarliston biber 6 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Karabiber Hamuru için tüm malzemeleri geniş bir kapta yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur olması için gerekirse ara ara su ve un ekleyebilirsiniz. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve ince açın. İç harç için tüm malzemeleri ince doğrayıp harmanlayın. Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız hamurlardan birisini elinizle bastırarak yerleştirin. İç harcı içine yayın ve diğer hamuru da harcın üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilimleyin. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 30-40 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. | |
|
Etiketler |
kömbe |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kömbe Kurabiye | Zen | Hamur İşleri | 0 | 20 Şubat 2013 16:49 |
Kiymali kömbe | AnqeL | Hamur İşleri | 5 | 06 Ekim 2012 14:56 |
Kömbe (çanak ekmeği) (burdur) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 15:38 |
Tahinli kömbe sufi (ankara) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:51 |
Kıymalı Kömbe | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Eylül 2009 18:14 |