IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Aralık 2014, 20:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kar Desenli Çikolatalı Kurabiye Tarifi (Resimli)




Kar Desenli Çikolatalı Kurabiye Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KAR DESENLİ ÇİKOLATALI KURABİYE(12 Adet)


Malzemeler
200 gram tereyağı, 100 gram pudraşekeri(3/4 su bardağı), 1 yumurta sarısı (akını glazür için kullanacağız), 4-5 çorba kaşığı kakao, 300 gram un (yaklaşık 3.5 su bardağı), arzuya göre çekilmiş ceviz, fındık ya da yer fıstığı, üzeri için: benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata Ya da beyaz ve kakaolu glazür


Yapılışı

Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru dinlendirmek için yarım saat buzdolabına kaldırıyoruz. Dinlenmiş hamuru merdaneyle açtıktan sonra yuvarlak kalıpları kullanarak şekil verelim. Ancak biraz büyük olmalı bu kurabiyeler; çünkü üstlerine kar desenleri yapacağız. Kurabiyeleri, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede, 15-20 dakikada pişiyor kurabiyelerimiz. Üzerlerini süslemek için iki seçeneğimiz var: Benmari usulü erittiğimiz bir paket bitter çikolataya kurabiyeleri birer birer batırarak, buzdolabına koyup üzerindeki çikolatalar biraz donunca, üzerlerine bu kez yine benmari olarak erittiğimiz beyaz çikolata ile süslemeler yapabiliriz. İkinci seçeneğimiz ise glazür. Bunun için "Tombala kurabiye"deki glazür tarifini hazırlıyoruz. Beyaz renkte olan glazürümüzün iki yemek kaşığı kadarını ayırıp, kalan kısmına 3-4 yemek kaşığı kakao ilavesi ile çikolata renginde glazür elde edebiliriz. Ve bunları fırından çıkmış ve iyice ılınmış kurabiyelerin üzerine sürüyoruz. Ben hem beyaz, hem de kakaolu glazür kullandım. Glazür sürdükten sonra kurabiyelerimizi yine fırında 100 derecede ya da en düşük ayarda 10 dakika, glazürler kuruyuncaya kadar tutuyoruz.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
çikolatalı, desenli, kar, kurabiye, resimli, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tombala Kurabiye Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 09 Aralık 2014 20:21
Zencefilli Yılbaşı Kurabiye Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 09 Aralık 2014 20:18
Beyaz Çikolatalı Panettone Tarifi (Resimli) Violent Pastalar 0 10 Mart 2014 22:26
Frambuaz reçelli kalpli kurabiye tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 23 Ocak 2014 20:10
Damla Çikolatalı Kurabiye tarifi Zen Hamur İşleri 0 01 Kasım 2012 19:38