04 Ekim 2014, 16:53 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ağzı Açık Böreği Malzemeler 2 su bardağı Un 300 gr. Haşhaş yağı 3 adet Patates 2 baş Soğan Su Karabiber Nane Tuz Tarif Böreğin harcı için patatesleri yıkayıp haşlayın ve bir kaşıkla döverek ezin. Soğanları bir Borcam tencerede yağ ile kavurup patatesin üzerine dökün. Bu harcın içine tuz, nane ve karabiber serptikten sonra, bir kenara koyup bekletin. Hamuru için; Unu eleyip tuz ve su ile yoğurarak hamur yapın. 10-15 dakika dinlendirip 4 parçaya kesin ve tekrar yoğurun. Her parçayı oklava ile açıp, her yufkaya yağ ile karıştırılmış haşhaş sürün. Dörde katlayıp tekrar açın, yine yağlayıp büyük kareler halinde kesin. Her kareye harcını koyup karşılıklı kenarları üst üste kapatın. Uçlar açık kalmalı. İçini yağladığınız borcam kare fırın tepsisine koyup üzerlerine haşhaş yağını sürün. 180 c’ye getirilerek önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. | |
|
Etiketler |
acık, ağzı, böreği |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ağzı Açık Ayran Delisi Atasözünün Anlamı ve Açıklaması | Amelia | Atasözleri ve Deyimler | 0 | 02 Temmuz 2014 17:58 |
Bayık bu kez uyarmadı, açık açık tehdit etti | SeckiN | Haber Arşivi | 0 | 03 Eylül 2013 09:13 |
Kaddafi Açık Açık Tehdit Etti | Western | Haber Arşivi | 0 | 24 Şubat 2011 17:00 |
Doktorların ağzı bir karış açık kaldı | Lucifer | Haber Arşivi | 0 | 17 Haziran 2010 15:01 |
Trakya ağzı | Süslü | Komedi ve Mizah | 2 | 23 Şubat 2009 12:57 |