IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ekim 2014, 16:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çikolata dolgulu ay çöreği




Çikolata dolgulu ay çöreği tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Çikolata dolgulu ay çöreği tarifini sizlere sunuyor! Hamur İşi Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Çikolata dolgulu ay çöreği tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Çikolata dolgulu ay çöreği tarifi malzemeler:


Hamuru için malzemeler
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 adet damla sakızı (fındık büyüklüğünde ve dövülmüş)
  • 1 paket maya
  • 125 gram tereyağı
  • Aldığı kadar un
İç malzeme için malzemeler
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı (dövülmüş)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı meyve şekerlemesi
  • 2 çorba kasığı kakao
  • 3-4 adet portakal kabuğu şekerlemesi
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım kahve fincanı süt
  • Bir buçuk su bardağı kek (ufalanmış)
Üzeri için malzemeler
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı badem


Çikolata dolgulu ay çöreği tarifi hazırlanışı:


  • Hamur için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, süt, toz şeker, mahlep, damla sakızı ve instant mayayı koyup karıştırın.
  • Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun.
  • Yoğurma kabının ağzını hamurun mayalanması için kapatın ve 3-4 saat dinlendirin.
  • İç malzeme için ufalanmış kek, yumurta akı, süt, ceviz, damla çikolata, Antep fıstığı, kakao, toz şeker, granül meyve şekerlemesi, tarçın ve portakal kabuğu şekerlemesini derin bir kapta karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde ince olacak şekilde açıp bir ucuna 1 tatlı kaşığı dolusu iç harç koyun.
  • Önce rulo yapın, daha sonra ay şekli verip yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Kalan hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  • Ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık ve file badem serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ay, cikolata, Çöreği, dolgulu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolata dolgulu macaron Seyra Aperatif ve Atıştırmalıklar 1 28 Eylül 2014 22:32
Dolgulu Kule PySSyCaT Çevre Terimleri Sözlüğü 0 26 Eylül 2014 13:37
Peynir dolgulu toplar Zen Hamur İşleri 0 10 Kasım 2012 23:04
Çikolata ve Armut Dolgulu Kraphen Liaaa Hamur İşleri 0 13 Ekim 2012 14:55
Peynir Dolgulu Biber N999 Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 01 Şubat 2012 20:29