03 Ekim 2014, 23:36 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Niyokki Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Patates 750 gr Sana 150 gr Un 120 gr Yumurta sarısı 4 adet Tuz Taze çekilmiş karabiber Rendelenmiş parmesan peyniri 60 gr Tarif Patatesleri, kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzdürün ve birkaç dakika ocağın kenarında ıslaklıklarını atmaları için bekletin. Kabuklarını soyup, bir tel süzgeçten ezerek geçirin ve tencereye koyup, tekrar ısıtın. İyice kızmış olan patateslerin içine Sana’nın yarısını, unu, yumurta sarılarını, tuzu ve biberi ekleyip, ocaktan alın ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz hamurdan bir tatlı kaşığı dolusu alıp, ikinci bir kaşık yardımı ile hamuru sıyırarak kaşıktan yuvarlayın ve unlanmış bir tepsiye alın. Bütün hamurları böyle şekillendirdikten sonra, bir taraflarına çatalla iz verin. Bir tencerede bol miktarda tuzlu su kaynatın. Hazırladığınız Niyokkileri içine atıp, ara sıra karıştırarak, 7-8 dakika kısık ateşte poşe edin. Fırınınızın ızgarasını veya salamandıranızı yakın. Kalan Sana’yı eritip, toprak fırın kaplarını yağlayın. Niyokkileri süzdürerek sudan alıp, kaplara bölüştürün. Üzerlerine parmesan peynirini serpiştirip, salamandıraya sürün. Peynirler eriyip, altın sarısı renk alıncaya kadar gratine edip, sıcak olarak servis yapın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
niyokki, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarifi zor… | Luthien | Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler | 0 | 08 Ağustos 2014 23:30 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Supangle tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 21 Haziran 2013 12:04 |
Boza Tarifi | Burce | İçkiler İçecekler | 0 | 23 Mart 2012 02:59 |
Kro kız tarifi | Süslü | Komedi ve Mizah | 2 | 22 Şubat 2009 16:12 |