IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Ekim 2014, 13:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkmen Mantısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İçi için:
  • 400 gr kıyma
  • 2 orta boy dolma kabağı
  • 3 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Biraz sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru için:
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • 5 su bardağı un
  • Ilık su

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Orta Asya’da hemen hemen her ülkede farklı farklı yapılışları mevcut. Bu ise Türkmen versiyonu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Öncelikle hamuru tutup biraz beklemeye bırakıyoruz. Ne çok yumuşak ne de sert olacak. Ben iç harcı için kabak kullandım. İsteyen sade, kıymalı, (Türkmenler daha çok sade kullanır) isteyen kabak yerine patates, sade bal kabaklı, kıymalı havuçlu yada sade sebzeli yapabilir. Kıyma, soğan, rendelenmiş ve suyu süzülmüş kabak ve diğer malzemelerin hepsi bir kapta çiğ olarak karıştırılır. Soğanın tadının değiştiğini düşündüğümden robotton geçirmeyi tercih etmiyorum. İnce ince doğranır yada rendelenir.
Hamur dinlendikten sonra ince olacak şekilde yuvarlak açılır. Kare ve büyük şekilde kesilir. İçlerini doldurup, kareleri bohça şeklinde yapılıp her iki ucu birbirine yapıştırılır.
Türkmenler bu mantı için özel tencere kullanırlar. Bu tencere bir kaç katlı olup, en alt katı su için, diğer katları da delikli şekilde ayarlanmış. En altta su kaynarken delikler sayesinde mantılar buharda lezzetli bir şekilde pişerler. Bu delikli tencerenin tabanı tereyağı ile yağlanır. Bükülen mantılar dizilir. Bütün katlar yapıldıktan sonra tencerenin en alt kısmına kaynar su konulur ve 40 dk kadar pişirilir. 20 dk geçtikten sonra katlar değiştirilir ki eşit pişebilsin. Mantılar pişince hepsini bir tepsiye aktarılıp tereyağı parçaları konulur. Servis tabaklarına alınıp üzerine isteğe bağlı sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt eklenir.
Not: Bu tencereler istanbul/Zeytinburnun da satılmaktaymış. Tencere imkanı olmayanlar süzgeç ile yapabilir yada bizim Türk usulü haşlayabilir. Her ne kadar bizim Kayseri mantısının yeri başka da olsa denemeye değer
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
mantısı, türkmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İda Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:37
Denizli mantısı Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 15:03
çorum mantısı Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 08:48
Bilecik mantısı Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ekim 2010 12:50