02 Ekim 2014, 13:02 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı Kesme Hamur Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamuru için gereken malzemeler;
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Merhaba hanımlar. Herkes bunu yaptığımda parmaklarını yer. Çok lezzetli oluyor. Yaptığınıza asla pişman olmayacaksınız. İlk olarak hamur malzemelerini yoğurun. Ele yapışmayan biraz sert bir hamur olacak. 15 dk dinlenmeye bırakın. Hamuru 3 eşit bezeye bölün. Sonra tezgahı biraz unlayın. İlk olarak merdane ile biraz açın. Sonra oklava ile açmaya devam edin. Çok az kalın bir hamur olsun. Çok ince olmasın asla. Sonra küçük kare olarak kesin. Tepsiye az un serpin. Üst üste gelmeyecek şekilde, tepsiye dizin. Diğer bezelere de bunu uygulayın. Şimdi kıymalı sosumuzu yapalım. Soğanları robottan geçirin ve sıvı yağ ile pembeleşene dek kavurun. Sonra kıymayı koyun. Kırmızılaşana kadar kavurun. Sonra diğer malzemeleri de ilave edin. Biraz daha karıştırın ve ocaktan alın. Ağzını kapatın. Yoğurtlu sos için de tüm malzemeleri çırpın. Bir kenara alın. Sonra ketıl da 2 litre kaynamış suyu tencereye alın. Tuzunu atın. Bir kaç taşım kaynayınca, hamurları teker teker atın. Kevgir ile arada bir karıştırın. Yaklaşık 25 dk pişecek. Hamurdan ağzımıza alıp bakalım. Pişmiş mi diye. Pişince süzgeçten geçirin. Biraz soğuk su tutun. Büyük bir borcama veya tepsiye dökün. (Bu ölçülerle bir büyük bir küçük borcam çıktı. Yoğurt dökün, kevgir ile karıştırın. Kıymalı sosu üstüne gezdirin. Tam ağzınıza layık. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
hamur, kesme, kıymalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamur nasıl yumuşatılır? | Violent | Hamur İşleri | 0 | 26 Haziran 2012 11:10 |
Ağrı - Hamur | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 18 Ağustos 2011 02:06 |
Hamur dolması (ısparta) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 18 Kasım 2010 16:49 |
Hamur İşine Soyunurken | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 16 Mart 2010 21:31 |